Türkiye’den işçi almayı durdurdular

Almanya’nın en büyük havalimanı işletmesi olan Fraport, Türkiye’den 3 aylık geçici personel alımını durdurdu.

GİRİŞ 18.08.2022 09:18 GÜNCELLEME 18.08.2022 12:43
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Almanya’da yaz tatili başlangıcında havalimanlarında personel eksikliği nedeniyle yaşanan kaosa çözüm olarak Türkiye’den çalışacak personel getirilmesi kararlaştırılmıştı. Ancak Almanya’nın en büyük havalimanı işletmesi olan Fraport, Türkiye’den 3 aylık geçici personel alımını durdurdu.

Şirketten yapılan açıklamada, Türk personel hizmet sağlayıcısı tarafından önerilen personelin beklenen niteliklere sahip olmadığı belirtildi. Gelen personelin bazı alanlardaki eksikliklerinin yanı sıra istenen yeterli havaalanı deneyimine sahip olmadığı ve Almanca bilmedikleri ifade edildi. Fraport, gelen personelin eğitiminin üç ayla sınırlı bir göreve geldikleri için harcanan çabayı karşılamayacağı ifade edildi.

1.000 KİŞİ ALINDI

Fraport sözcüsü, Frankfurt Havalimanı’nın operasyonlarını stabilize ettiğini ve kendi işe alım çabalarını sürdürdüğünü açıkladı. Yılın başından bu yana binden fazla kişi işe alındığı ve gerekli pozisyonlara kademeli olarak yerleştirildiği kaydedildi. Sonbahardan itibaren havalimanlarındaki iş sıkıntısının hafiflemeye devam edeceği de belirtildi. Mayıs ayından itibaren havalimanında özellikle bagaj taşıma ve check-in işlemlerinde personel eksikliği nedeniyle bir uçuş iptal edilmişti. Havalimanlarında oluşan uzun kuyruklar ve yaşanan kaos nedeniyle Türkiye’den en az 2 bin geçici işçinin getirilebileceği gündeme geldi. Uzun süre kamuoyunda tartışılan konuyla ilgili olarak Federal İçişileri Bakanlığı, Federal Ulaştırma Bakanlığı ve Federal çalışma Bakanlığı onayıyla Türkiye’den personel getirilmesine izin verildi. Getirilen işçiler 10 Kasım’a kadar ağırlıklı olarak bagaj hizmetlerinde çalıştırılacaktı. Uygulama yürürlüğe girdikten sonra beklenildiği gibi çok başvuru olmamıştı.

KAYNAK: HÜRRİYET
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 21
  • Bir gurbetci 1 yıl önce Şikayet Et
    Almanya’da çoooooook şoooooook euro var her akşam uçak’dan euro atıyorlar yollara parklara .izine gelen gurbetçilere görün Mercedes BMW hepsi sıfır Bu arabaları araba firmaları arabası olmayanlara hedaye ve cep izin parası veriyor !!
    Cevapla
  • Ramis 1 yıl önce Şikayet Et
    Yalaaan yalan yalaaan
    Cevapla
  • Pandora 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizde hiç bir konuda eğitim yok.Herkes herşey yapar mantığı var. Bu yüzden hiç birşey üretemiyoruz.
    Cevapla
  • hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    almanlara güven olmaz fırıldak ülke amaçları türkiyede kaos çıkarnak zaten maaşkar iyi olsa kendi milletini çalıştır af edersiniz ama bunlar hamal arıyor ibşallah bizim milldtimiz anlamıştır
    Cevapla
  • İlyas 1 yıl önce Şikayet Et
    Eski TÜRKİYE 'de olsa çook baş vuran olurdu. Şimdi her şey değişti. O paraya ve geçici kimse gitmez.
    Cevapla
  • Kerem yaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Olurmu onbinlerce başvuru olduda herifler nitelik nicelik felan filan arıyor sanki mühendis alıyor hıyarlar alttarafı bavul taşıyacak hamal arıyorlardı
    Cevapla
  • Kerem 1 yıl önce Şikayet Et
    Almanya'da markette çalışanlar dahil belli bir eğitimden geçmeden orada staj yapmadan ise alınmıyor ona göre de degerleri oluyor tabii bizim ülkemizde herkes hamal gibi kullanıldığı için orada da öyle olacak sanıyor herkes
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle