Motorine zam, benzine indirim geldi

Bu gece yarısı itibariyle, benzinin litre fiyatına 83 kuruşluk indirim, motorine ise 76 kuruşluk zam yapıldı.

GİRİŞ 18.08.2022 08:03 GÜNCELLEME 18.08.2022 08:03
Bu Habere 186 Yorum Yapılmış

Döviz kurlarındaki dalgalanma ve brent petrol fiyatları nedeniyle akaryakıt ücretlerindeki değişim sürüyor.

Salı gününden itibaren geçerli olmak üzere motorin grubunda 1,26 TL'lik fiyat artışı yapılmıştı. Yapılan son açıklamayla birlikte motorindeki fiyat artışı geri çekildi.

Bu kararın ardından yine motorin grubuna 79 kuruşluk zam yapılacağı duyuruldu. Daha sonra ise 79 kuruşluk zam da geri alındı.

MOTORİNE 76 KURUŞ ZAM

Ancak bu gece yarısından itibaren motorin grubuna 76 kuruşluk bir zam yapıldı.

Gelen zam ile birlikte motorinin litre fiyatı İstanbul’da 23,94 TL’ye, Ankara’da 24,05 TL’ye, İzmir’de 24,07 TL’ye yükseldi.

BENZİNE 83 KURUŞ İNDİRİM

Öte yandan Benzin fiyatlarında ise 12 Ağustos'u 13 Ağustos'a bağlayan gece 1 lira 10 kuruş zam yapılmıştı.

Benzinde bu gece yarısından itibaren 83 kuruşluk fiyat indirimine gidildi.

Gelen indirim ile birlikte benzinin litre fiyatı İstanbul’da 20,33 TL’ye, Ankara’da 20,46 TL’ye, İzmir’de 20,45 TL’ye geriledi.

KAYNAK: NTV
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 186
  • Yunus 1 yıl önce Şikayet Et
    Biri reise ihanetin devam ettiğini söylesin
    Cevapla
  • yasargurbuz 1 yıl önce Şikayet Et
    Yine yanlış uygulama motorin ticari araçlarda benzin keyfi kullanılan otomobillerde kullanılıyor. Yine gıda fiyatları yükselir
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Motorine yapılan bu zam haksızlık tam tersi olması gerektirdi
    Cevapla
  • Çıplak vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar hep dış güçlerin planları. Masatları devletimize ve bize diz çöktürmek. 100 lirada olsa gider alırım. Bundan 20 sene önce benzin mi vardı. Çok şükür halimize.
    Cevapla
  • KIYI 1 yıl önce Şikayet Et
    Dizel araç ülkenin bel kemiği. Ulaştırma ve nakliye motorin ile yapılıyor. Başka ülkelerin fiyat ayarlamalarına bakıp biz de aynısını yapıyoruz. Çok büyük hatadır bu. O ülkelerin bir çoğunda dizel araçlar bazı şehirlere ya da şehrin bazı bölgelerine giremez bile. Yani o ülkelerde dizel araçlar bir anlamda cezalı. Bizde neden cezalı anlamadık..! Herşeyimiz tam, bir motorin kaldı onlara uyacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle