İslahiye’de 'acı' hasat

Türkiye'nin önemli biber üretim alanlarından Gaziantep'in İslahiye ilçesinde kırmızı biber hasadı başladı. Biberin fiyatı tarlada 10-11 TL iken, markette 2 katına çıkıyor.

İslahiye’de 'acı' hasat
İslahiye’de 'acı' hasat
GİRİŞ 18.08.2022 01:02 GÜNCELLEME 18.08.2022 01:02
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İslahiye’de binlerce dekar alandan üretilen biberler; pul biber, toz biber ve salça yapımında kullanılıyor. Gastronomi şehri Gaziantep’te yetiştirilen kırmızı biberler, iç piyasanın yanı sıra yurt dışına da ihraç ediliyor. Biberin tarla fiyatı 10 ila 11 TL arasında değişirken, marketlerde 2 katına çıkıyor. Özellikle pul biber ve salça yapımında kullanılan kırmızı biberin üreticileri, hasattan memnun olduklarını vurguladı. Yaklaşık 2 ay sürecek olan hasat, mevsimlik işçiler için de yeni bir ekmek kapısı oluyor.

“Tarladan markete fiyat 2 katına çıkıyor”

Biber fiyatının tarladan markete gidene kadar 2 kat arttığını ifade eden Çiftçi Mehmet Ölmez, “Mahsulden beklentimiz iyi. Bu sene 50 dönümlük bir alanda ekim yaptık. 2 defa hasat yapıyoruz. 2 hasatta beklentimiz 50 dönümde 100 ton mahsul. Genelde biberimiz pul biber oluyor, salça oluyor. Yaş biberimiz tarlada 10-11 TL arasında. Bu fiyat markette 2 katına kadar çıkıyor. 2 gündür hasada başladık, yaklaşık 2 ay sürecek” diye konuştu.

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Yekta 1 yıl önce Şikayet Et
    O tarladaki çalışma koşullarını görseniz bu fiyat az dersiniz ilk defa cifcinin yüzü az da olsa gülecek gölgede otrurp konuşanlar empati yapın biraz yazık günah ne emek veriliyor bi bilseniz ozamn pahali demezsiniz
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Gidip oradan mı alalım? Nakliye? Yakıt? Araç amortismanı? Şöför yevmiyesi? Otoyol ücretleri? Vergiler? Hükümet olup, kamyona yüklenebilir, konteynır modülleriyle trenle taşıyıp ucuza getirmediniz ki.
    Cevapla
  • Yakup 1 yıl önce Şikayet Et
    Bana ulaş abi gindereyim
    Cevapla
  • neyse o 1 yıl önce Şikayet Et
    daha tarladayken uçuşa geçmiş
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    fiyatları en fazla şişiren son satıcı. zabıta hal çıkışı ile tezgahtaki fiyat farkını denetlerse sorun kalmaz
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bu halcilerin çok güçlü bir lobileri var 25 yıldır hal yasasından bahsediliyor yılan hikayesi bildiğin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle