Fırsatçılara inat etin kilosunu yüzde 30 indirdi

Mardin’de bulunan bir kasap meslektaşlarına ve fırsatçılığa karşı durup eti piyasanın altında yüzde 30 daha uyguna satıyor.

Fırsatçılara inat etin kilosunu yüzde 30 indirdi
Fırsatçılara inat etin kilosunu yüzde 30 indirdi
GİRİŞ 17.08.2022 14:35 GÜNCELLEME 17.08.2022 14:35
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Artuklu ilçesi 13 Mart Mahallesi’nde bulunan 22 yaşındaki Yusuf Güzdaoğlu, 7 yaşından beri baba mesleği olan kasaplık ilgileniyor. Fırsatçılığın kol gezdiği bugünlerde meslektaşlarına göre etin fiyatını yüzde 30 daha uygun satıyor. Piyasada 110 ile 120 lira arası olan etin fiyatı bu kasapta 90 liradan müşterilere sunuluyor.

7 yaşından beri kasaplık mesleği ile ilgilendiğini belirten Güzdaoğlu, “Ağabeyimle birlikte ortaktım. Daha sonrasında ağabeyim sağ olsun bana iş yeri açtı. Babam 75 yıldır bu meslekte ve bu mesleği yapmaya hala da devam ediyor. Etin kilosu yemden dolayı şu an çok pahalı. Elimizden geldiği kadarıyla 5-10 kazanalım, milletimize daha uygun fiyata et yedirebilmek için 75 liradan da sattım. Şu an 90 liraya kadar satıyoruz. Elimizden geldiği kadarıyla etimizi daha uygun fiyata verelim diyoruz. Fakirlerin yemediği, yıldan yıla evine et götürdüğü oluyor. Şu anki haliyle sadece ben 90 liraya satıyorum ve Mardin’in her yerinden bana ulaşıyorlar. Fakirler yesin diye şu an kilosu 90 lira, piyasa fiyatı 105 ile 120 TL arasında" dedi.

FIRSATÇILARA KARŞIYIM

Uygun fiyatta sattıkları için tepki aldıklarını ileri süren Güzdaoğlu, “Elimizden geldiği kadarıyla, kendi gücümüzle, kendi maddiyatımızda her şeyi yönetmeye sahibiz. Müşterilerimiz çok memnunlar. Allah razı olsun bana dua ediyorlar. İş yerimiz elhamdülillah, Allah’ın malıdır, bizimdir. Allah’ıma binlerce şükür ekmeğimi götürebiliyorsam fakir bir vatandaş gelip et aldığı zaman bu bana yetiyor. Her gün de dua ediyoruz. Çünkü tamahkarlık güzel bir şey değil. Fırsatçılığa karşıyım” diye konuştu.

Kasaba yakın oturduğunu söyleyen müşteri İbrahim Cihan, “Bu binada 4. kattayız. Arkadaşlar sağ olsun gerçekten kuzu etinde fiyatı gayet uygun sayıyorlar. Etleri de gayet güzel, temiz. Piyasada tam olarak bilmiyorum ama en az bir 100 lira üzeri 120 falan. Burada şu an 90 liraya satıyorlar. Memnunuz, bütün kasaplar aynı şekilde vatandaşlara bu hizmeti sunsunlar. Herkes faydalansın bu hizmetten” şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 27
  • sami 1 yıl önce Şikayet Et
    Mardin İlinde etin kilosunu 80 TL ye satan esnaf ta var bu kardeşimiz çok ta indirim yapmamış
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsunda bizim iç anadoluda kuzu butun kilosu 99 tl Etin kilosu 125 tl buna ne diyecek bu indirimi yaptığını düşünen arkadaş
    Cevapla
  • Türkiyemm 1 yıl önce Şikayet Et
    eyvallah kardeşim Allah ticaretine bereket hanene huzur versin.Allah razı olsun inşâallah.
    Cevapla
  • KEMAL KART 1 yıl önce Şikayet Et
    Ölüm var kabirde azap var ahiret var yapmayın etmeyin fırsatçıların sonu her zaman hüsranla biter ALLAH var GAM KEDER YOK Tövbe edin müslüman Müslümana zulüm etmez ALLAH CC U NUN ADALETİ OLAN ŞERİATI İSTİYORUM bak o zaman kimse kimsenin hakkını yiyebiliryomu
    Cevapla
  • muhammed 1 yıl önce Şikayet Et
    allah razı olsun. kazancına rabbim bol bereket versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle