Türkiye'de üretilecek! Havacılıkta 'yeşil enerji' dönemi başlıyor

Sürdürülebilir enerji konusunda birçok adım atan Türkiye, şimdi de havacılıkta sürdürülebilir enerji dönemini başlatıyor.

GİRİŞ 17.08.2022 12:57 GÜNCELLEME 17.08.2022 14:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Küresel enerji darboğazının gündemde olduğu bu dönemde farklı ülkeler sürdürülebilir kaynaklar için çalışırken, bu konuda birçok adım atan Türkiye, şimdi de havacılıkta sürdürülebilir enerji dönemi başlatıyor. Uçaklar 2025'den itibaren sürdürülebilir yakıt kullanacak.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı Talimatı taslağı hazırlayarak sektörün görüşüne sundu. Bu kapsamda üretim yapan rafineriler, yalnızca Türkiye sınırları içerisinde yetişen bir ham madde veya Türkiye'den toplanan atıklar ile üretilen sürdürülebilir havacılık yakıtlarının satışını yapacak.

Taslağa göre; insani yardım, tıbbi ve yangın söndürme amaçlı uçuşlar bu düzenlemenin dışında tutularak, sürdürülebilir havacılık yakıtlarının kullanımı zorunlu olacak. Uçakların depolarındaki sürdürülebilir yakıt oranı her yıl kademeli olarak artacak.

SÜRDÜRÜLEBİLİR YAKIT NEDİR?

Sürdürülebilir yakıt, fosil jet yakıtlarının temiz içerikli bir alternatifi olarak ön plana çıkıyor. SAF petrolden rafine edilmek yerine biyolojik kökenli atık yağlar, tarım kalıntıları veya fosil olmayan karbondioksit gibi sürdürülebilir kaynaklardan üretiliyor.

 

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    sanki o cok ucuz olacak onu islemek gerek ucak riske girirmesi sacmalik baska yerde kullanirsin bunu
    Cevapla