Bakan Kurum duyurdu: Kira desteği yüzde 30 artacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum İstanbul'da sosyal konut projesi kapsamında açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum "Bireysel kentsel dönüşümde 1150 lira olan kira desteği yüzde 30 artışla 1500 lira olacak" dedi.

GİRİŞ 17.08.2022 12:36 GÜNCELLEME 17.08.2022 14:31
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Bakan Kurum "Vatandaşımızın rızasıyla 3 milyon konutun dönüşümünü sağladık. 2035 yılına kadar kentsel dönüşüme girmemiş hiçbir alanımız kalmasın istiyoruz" dedi.

'Eylül - ekim aylarında tüm firmaların katılacağı yeni bir konut kampanyası başlatılacak.' diyen Bakan Kurum, "Belediyelerin kentsel dönüşüm projelerine yüzde 50 faiz desteği verilecek. Faiz ile alım desteği olacak, kampanya ev fiyatları ve konut kiraları daha da düşecektir." dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un açıklamalarından satır başları;

Esenler'de 2 milyon metrekare sosyal alanı boşaltarak bu ihtiyacı gidermiş olacağız. İnşallah 19 Ağustos'ta 17 Ağustos'un yıldönümünde cuma günü büyük bir coşkuyla 2030 konutumuzun anahtarlarını teslim edeceğiz. Depremde kaybettiğimiz kardeşlerimizi yad edeceğiz. Bu manadaki kararlılığımızı da ortaya koymuş olacağız.

Maalesef kentsel dönüşüm sürecini siyasi bir malzeme olarak kullananlara sesleniyorum. 60 bin konutluk Türkiye'nin en örnek proje alanından sesleniyorum. Artık konseyler, çalıştaylar dönemi bitmiştir. Her şey ayan beyan ortadayken bu kadar riskli bina varken, kentsel dönüşümü seferberlik ruhuyla İstanbul'un 39 ilçesi 81 ilde devam etmektedir.

ADIMLARIMIZI KARARLI BİR ŞEKİLDE ATIYORUZ

Türkiye'de dönüştürdüğümüz 3 milyon konuttan bahsediyoruz. İstanbul'da 140 bini devam eden deprem dönüşümünden bahsediyoruz. Bize düşen çalışmaktır, üretmektir. Biz bu noktada tüm belediyelerimize çağrımız gelin bu seferberlik ruhuna elinizi taşın altına koymak suretiyle destek sağlayın. Eleştirmek en kolaydır, iş yaparken eksiklikte olabilir ama asıl olan vatandaşa yapacağınız hizmetlerdir. İstanbul'un deprem dönüşümü ile ilgili adım atmaktır. Biz bu adımları kararlı bir şekilde atmaya devam edeceğiz.

KONUT VE KİRA BEDELLERİ DÜŞECEK

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini Cumhurbaşkanımız eylül ayında duyuracak. Eylül ayında yeni bir konut kampanyası başlatacağız. Bu kampanya ile konut ve kira bedellerinin daha da düşeceğine inanıyoruz. Birçok firma da buna katılacak. Yeni kentsel dönüşüm projeleri de olacak.

İstiyoruz ki 17 Ağustos'lar bir daha yaşanmasın. Enkaz altında hiçbir vatandaşımız evladını aramasın. Biz her depremde milletimizin yanına gidiyoruz, acılarına ortak oluyoruz ve sözlerimizi tutuyoruz. Bizlere düşen görevin de bu olduğu düşüncesi ile şehri yöneten insanları aynı duygu ve göreve davet ediyorum. Bu çerçevede hayatını kaybeden vatandaşlarımızı yad ediyorum.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE KİRA DESTEĞİ ARTIYOR

Sosyal konut projesi kapsamında gençlere ve emeklilere kontenjan ayrılacak.

Belediyelerin kentsel dönüşüm projelerine yüzde 50 faiz desteği verilecek.

Bireysel kentsel dönüşümde 1150 lira olan kira desteği yüzde 30 artışla 1500 lira olacak. Bireysel kentsel dönüşümde şu an 400 baz puan ve 400 bin olan oranlar 600 baz puan ve 600 bine yükseltilecek. 

ESENLER'DE İLK ANAHTARLAR 19 AĞUSTOS'TA TESLİM EDİLECEK

Esenler 15 Temmuz Mahallesi'nde kurulan Türkiye'nin ilk akıllı ve güvenli şehrinde yeni bir hayat başlıyor. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapımı tamamlanan 2 bin 108 konutun hak sahipleri, anahtarlarını 19 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinden alacak.

Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 51
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Kiralar daha da artar nasıl olsa devlet desteklemesi var
    Cevapla
  • Haber 1 yıl önce Şikayet Et
    Sizi gidi inşaat severler. Paraları istihdam için fabrika vs vs harcayın.
    Cevapla
  • kazım bulut 1 yıl önce Şikayet Et
    2016 yılında kentsel dönüşüme verdik apEtmNı halen yapılmadı .çok büyük mağduriyet yaşıyoruz. çözüm bulunmasını istiyorum. K.Maraş .
    Cevapla
  • Abdulkadir 1 yıl önce Şikayet Et
    bakan bey her mahallenin konut satımı için bilirkişileri olsun onlar fiyatı belirlesin ve kimse istediği fiyatı yazamasın olmazmı
    Cevapla
  • Eyüplü 1 yıl önce Şikayet Et
    Kentsel dönüşüm zulümdür. İstanbulda adım atılacak yer yok. Müstakil evleri yıkıp apartman dikiyorlar. Sayın bakan, hem evimi alıyorsunuz hemde benden 375 bin lira para istiyorsunuz. Hakkımı size ve sizin belediyenin olan eyüp belediyesine hakkımı helal etmiyorum. Ahirette hesaplaşıcaz. Allahın huzurunda
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle