Bakan Nebati'den KKM hesapları ve döviz kuru ile ilgili açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati sosyal medya hesabından döviz kuru ve Kur Korumalı Mevduat hesabıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 15.08.2022 10:03 GÜNCELLEME 15.08.2022 10:55
Bu Habere 121 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kur Korumalı Mevduat sistemini eleştirenlere yönelik olarak "Ülkemizde enflasyonu tetikleyen aşırı kur hareketleri ile mücadelemizde vatandaşlarımızla birlik olmamızı sağlayan en önemli enstrümanlardan biri olan Kur Korumalı TL Mevduat hesabını haksızca eleştirenlerin iyi niyetinden şüphe ediyorum" dedi.

Bakan Nebati'nin açıklamaları;

"Kur Korumalı TL Mevduat hesabı, milletimizin tasarruflarını döviz yerine Türk Lirası’na yatırmasını teşvik eden, bu sayede ekonomimize çok önemli katkı sağlayan bir enstrümandır.

Tasarruf sahiplerinin 3’te 1’i döviz yerine bu faydalı yatırım aracını tercih ediyor. Böylece hem ekonomik büyümemize katkı sağlıyor hem tasarruf ediyor hem de döviz kurlarında manipülasyon yapmak isteyen kötü niyetli güçlerin yoluna taş koyuyor.

Ülkemizde enflasyonu tetikleyen aşırı kur hareketleri ile mücadelemizde vatandaşlarımızla birlik olmamızı sağlayan en önemli enstrümanlardan biri olan Kur Korumalı TL Mevduat hesabını haksızca eleştirenlerin iyi niyetinden şüphe ediyorum."

Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 121
  • Yusuf ziya 1 yıl önce Şikayet Et
    Nebati bey senin konuşmaların sonrasında hep cigara icesim geliyor
    Cevapla
  • 1vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Vatanfaş olarak bende halkın parasını fahiş faizle zenginleri daha zengin yapan kkm yi davunanlardan şüphe ediyor ve gözlerindeki ışıltıyı görmek için mahşerdeki hesap gününü bekliyorum.
    Cevapla
  • TC 1453 1 yıl önce Şikayet Et
    Doları korumanın anlamı yok sayın bakanım tek çare dolar ve diğer gavur paralarını TEK ÇARE TÜRK LİRASI. Ruslar kadar olamiyormuyuz kendi paralarını kullanıyorlar İngilizler kadar olamiyormuyuz kendi paralarını kullanıyorlar.. yıllarca bogundurumuz altında yaşam ülkeler kendi paralarını kullanırken biz nede USA denen gavurun parasının mahkûmu olmuşuz çekin resti gitsin bakın o zaman ülkem şah üstüne şah yapiyormu mu yapmiyormu
    Cevapla
  • Aksaraylii 1 yıl önce Şikayet Et
    Bilime, teknolojiye ne zmn önem verilecek? Ancak üreterek kalkıniriz. Tarımda hayvancılıkta sanayide elektronik makine sektöründe üretimin olacak ki kalkinacaksin. Kur korumalı mevduatın hiçbir işe yaramadığını dolar kurunu bakan anlar.
    Cevapla
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Şu dolar illetini bi kaldirsaniz hiç bir sıkıntı kalmaz... bıktık artık düşsün ya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle