Tarım Kredi Kooperatifi'nde indirimli satışlar bugün başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatının ardından Tarım Kredi Marketleri’nde yapılacak indirim bugün başladı. İndirimli satılacak 30 temel ürün açıklandı.

GİRİŞ 15.08.2022 09:18 GÜNCELLEME 15.08.2022 11:12
Bu Habere 254 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarım Kredi Kooperatifi'nde büyükbaş hayvan etinin yüzde 30-35 indirimle satılacağını söylemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca şeker, un, zeytinyağı ve ayçiçeği yağı gibi 30-40 çeşit üründe de süratle indirime gidilmesi talimatını vermişti.

İNDİRİMLER UYGULANIYOR

Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde 30'un üzerinde temel tüketim ürününde indirim bugün itibariyle başlıyor. 1.400 markette etiketler değiştirildi.

"ÇOK CİDDİ İNDİRİM YAPTIK"

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, "Vatandaş sepetini daha ucuza dolduracak." dedi. Bazı ürünlerde çok ciddi indirim yaptıklarını belirten Aydın, özellikle tedariki daha rahat sağlanan ürünlerde daha yüksek oranlar uyguladıklarını söyledi.

"HEM ÜRETİCİYİ HEM VATANDAŞI DESTEKLİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın indirim yapılacağını duyurmasının ardından Tarım Kredi Kooperatifleri'nin zarar edeceğine yönelik eleştirilere de cevap veren Aydın, maliyetler artsa dahi uzun süre fiyatları aynı şekilde tutmaya çalışacaklarını anlattı.

Aydın, "Zarar etmeyeceğiz ama kâr da etmeyeceğiz. Burada finansal bir yapı kurduk. Aracıyı ortadan kaldırıp, üreticinin daha da fazla kazanacağı bir sistem inşa ediyoruz. Hem üreticiyi destekliyoruz hem vatandaşı ucuz gıdayla buluşturmaya çalışıyoruz. Diğer marketler tedarikçilerine 120 güne kadar ödeme yapıyor. Biz bunu 60 güne indirdik. Üreticiye nefes aldırıyoruz, burada finansal maliyet yaratmayarak oradaki avantajı vatandaşın lehine kullanıyoruz." diye konuştu.

İNDİRİMLİ OLAN TEMEL ÜRÜNLER 

Tarım Kredi Kooperatifi'nde indirimli ürünler listesi belirlendi.

İndirim uygulanacak ürünler ise şöyle:

Söz konusu marketlerde, makarna, un, salça, pirinç, bulgur, mercimek, nohut, fasulye, şeker, ayçiçek yağı, zeytin yağı, tavuk ürünleri, tam yağlı süt, yarım yağlı süt, yumurta, peynir, tereyağı, bal, zeytin, çay, Türk kahvesi, patates, kuru soğan, karpuz, kavun, çamaşır deterjanı, bulaşık deterjanı, çamaşır suyu, sıvı sabun, peçete, rulo havlu, kolonya, bebek bezi fiyatlarında indirime gidilecek.

ET SATIŞI İÇİN HAZIR 

Et ürünlerinde de Et ve Süt Kurumu tarafından temin edilecek ürünler, kasap reyonu bulunan Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinde ivedilikle, kasap reyonu bulunmayan marketlerde ise gerekli hazırlık çalışmalarının yapılmasının ardından paketli olarak en kısa sürede indirimli şekilde satışa sunulacak. Et ürünlerinde uygulanacak indirimlerin duyurusu daha sonra yapılacak.

CEP MARKETLERDE DE SATILACAK

Kooperatif marketlerin 1.400'e yakın hizmet noktası var. Yıl sonuna kadar sayı 2 bine çıkacak. Aydın, daha fazla vatandaşa ulaşmak için illerdeki kooperatif depolarında da cep marketler aracılığıyla ucuz gıda satılacağı bildirildi.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 254
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Şeker ve yağ yok, Çaykur Altınbaş yerel markette 37,50 TL. , Tarım Kredi markette 50,25 TL. , yerel marketlerde pirinç,mercimek vs. daha ucuz. Tarım Kredi marketler zaten çok pahalı sattıkları için indirimlerde pek işe yaramadı bana göre. Ucuz olan yağ ve şeker onlarıda bulmak mümkün değil.
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Diger marketler daha ucuz milletle dalga geçiyolar suriyelilere 40 milyar dolar daha harcayin siz
    Cevapla
  • indirim mi 1 yıl önce Şikayet Et
    daha önce 59 tl ye satılan bal bugün 69 tl olmuş. şimdi bu indirim mi? sonradan 59 tl ye düşürüp alın indirim yaptık mı diyecekler? markette kulagıma gelen sesler hepsi tepkiliydi, hükümete duyurulur. böyle olursa daha çok kaybedersiniz. kim takip ediyorsa bu işi gidip adam gibi takip etsin.
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Denetim, Denetim, DENETİMMMMM
    Cevapla
  • İsmail ozkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Fiyatlar marketen bahalı nerde indirim sivastaki tarım kiredi kopartifi basinada izin vermiyor sayın cumhur başkanım sizin lafiniz yerde kalıyor dinlemiyorlar zabıtalar denetleyen Mer nerde
    Cevapla
  • Haber7 okuru. 1 yıl önce Şikayet Et
    Pazarda patlıcan kabak 10 lira. Aracısı pazarcık halısı kar ediyor. Bu bizim market aracıyı aradan çıkarınca pekde indirmemiş. Nasıl iş anlamadım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle