Türkiye'ye yeni yatırım sinyali: Osmanlı'dan bu yana hiç sorun yaşamadık

Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Mehmet Mustafa Göksu, “Katar ilişkileri yatırımdan öte tarihe dayanan, tarihte hiçbir problemi olmayan iki ülkeden bahsediyoruz. Katar'ın kurucusu Şeyh Casim'den bu yana Osmanlı ile hiçbir problem yaşamamış ve Türkiye, Katar'ın 2017'deki talihsiz blokaj döneminde de ona sahip çıkmasıyla artık bu ilişki bir kez daha güçlenmiştir. Sonsuza dek sürecek bir ilişki olmuş. Katarlı her zaman dışarıda yatırım yapmayı düşünür. Bunun da yakın zamanda bazı meyvelerini duyacaksınız” dedi.

Türkiye'ye yeni yatırım sinyali: Osmanlı'dan bu yana hiç sorun yaşamadık
Türkiye'ye yeni yatırım sinyali: Osmanlı'dan bu yana hiç sorun yaşamadık
GİRİŞ 14.08.2022 11:55 GÜNCELLEME 14.08.2022 11:56
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Katar Büyükelçisi Göksu, 13'üncü Büyükelçiler Konferansı sonrasında İHA Muhabirine Türkiye-Katar ilişkilerini değerlendirdi. 13'üncü Büyükelçiler Konferansı'nda diplomasi üretme imkanlarının olduğunu söyleyen Göksu, "Bakanlarımızı dinledik. Türkiye'de olan gelişmeleri bakanlarımızdan dinledik. Dolayısıyla buradan aldıklarımızı kendi ülkelerimizde doğru bir şekilde anlatmaya gayret edeceğiz. Çok faydalı oldu" ifadesini kullandı.

"KATAR-TÜRKİYE İLİŞKİLERİNDE BİR DE ÜÇÜNCÜ ŞEY VAR O ÇOĞU İLİŞKİLERDE OLMAZ. BU DA DOĞRUNUN YANINDA DURMAK"

Türkiye Katar ilişkilerini yatırımla özdeşleştirmenin doğru olmadığının altını çizen Göksu, "Katar ilişkileri yatırımdan öte tarihe dayanan, tarihte hiçbir problemi olmayan iki ülkeden bahsediyoruz. Katar'ın kurucusu Şeyh Casim'den bu yana Osmanlı ile hiçbir problem yaşamamış ve Türkiye, Katar'ın 2017'deki talihsiz blokaj döneminde de ona sahip çıkmasıyla artık bu ilişki bir kez daha güçlenmiştir. Sonsuza dek sürecek bir ilişki olmuş. Genelde dış politikada, siyasette ilişkiler maslahat üzerine bina edilir. Hiç şüphesiz iki ülkenin maslahatı önemli. Katar-Türkiye ilişkilerinde bir de üçüncü şey var ki o çoğu ilişkilerde olmaz. Bu da doğrunun yanında durmak" açıklamasında bulundu.

"YAKIN ZAMANDA BAZI MEYVELERİNİ DUYACAKSINIZ"

Büyükelçi Göksu, Katar'ın dünyanın her yerinde yatırımı olan bir ülke olduğunu vurgulayarak, "Hiç şüphesiz burada da yeni yatırımlar olacak. Daima yatırım ajansımız aracılığıyla oradaki gerek yatırım fonlarını gerek Katar yatırım otoritesini bireysel yatırımcıları görüştürüyoruz. Yeter ki Türkiye'de güzel dış yatırımcının anlayabileceği bir ürün olsun. Katarlının her zaman mali imkanı vardır. Katarlı her zaman dışarıda yatırım yapmayı düşünür. Fakat biz yatırımlarımızı doğru bir şekilde bir yabancı yatırımcının anlayabileceği bir dille ona sunduğumuz zaman her zaman Katar'dan yatırım alırız. Bunun da yakın zamanda bazı meyvelerini duyacaksınız" diye konuştu.

"DÜNYA KUPASI'NDA BÜTÜN ALANLARDA YARDIMCI OLACAĞIZ"

Katar'da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası ve organizasyonda görev alacak Türk polislere ilişkin de değerlendirmede bulunan Büyükelçi Göksu şunları söyledi:

"Katar'ın organize ettiği Dünya Kupası şu ana kadar ilk defa bir İslam ülkesi tarafından düzenleniyor. Dolayısıyla biz Türkiye olarak buna kardeşinin düğününü bekleyen bir kardeş heyecanıyla bekliyoruz. Ülke olarak her türlü konuda Katar'a bu zamana kadar altyapıda yardımcı olduk. En başta bizim müteahhitlik firmalarımız şu ana kadar 22 milyar dolarlık işler yaptılar. Lokantalarımız, gıda sektöründeki şirketlerimizi, bilişim şirketlerimiz altyapı konusunda şu ana kadar destek verdiler. Şimdi Dünya Kupası'nda bütün alanlarda yardımcı olacağız. Somut olarak güvenlik alanında Katar'a polislerimiz gidecek ve orada Dünya Kupası'ndaki güvenliğinde Katar'a yardımcı olacak."

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 43
  • murtaza 1 yıl önce Şikayet Et
    türkiyeye okadar çok yatırım yapılıyor,yatırım yapıldıkça, türk halkının alım gücü dahada düşüyor, dahada fakirleşiyor, bu iş nereye gider allah bilir
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Katar babasının hayrına yatırım yapmiyor Türkiye'nin tüm inşaat sektörünü yarısına ortak TL değer kaybetmis ev dükkan ne varsa satın alıyorlar. Kiracı durumuna dusecez yarın geleceği tehlike günü kurtarmak için iyi proje
    Cevapla
  • Yavuz Özmen Almanya 1 yıl önce Şikayet Et
    Toprak üstü alsınlar, toprak altı devletindir. Yapacaksa yatırım katar yapsın çünkü onlar gezi ve fetöyü desteklemedi. Soru? CHP, hdp vs nereye yatırım yapıyor Ahmet????
    Cevapla
  • Ramo 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaşasın Müslümanların kardeşliği. Kahrolsun siyonist küresel çeteler ve içimizdeki kuklaları .
    Cevapla
  • emrullah_0715 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar ıkı karıs toprak alsa ıcerdekı beynı kırada muhalefet ulkeyı satısa cıkardı Erdoğan dıyorlar sımdı bunu goren bır ıs adamı gelırde senın ulkene mılyar dolarlık yatırım yaparmı ornek kemal k kanal İstanbula finans olan yabancı yatırımcının parasını ödemeyız dıyor ahh ahh tavuk ta bit biz de ............... dolu
    Cevapla
  • olcayto 1 yıl önce Şikayet Et
    zamanında parayı gören filistinli de topragını israillilere sata sata şimdi vatansız kaldılar bu işlerde din kardeşliği felan hikaye çıkarlar herşeyin üstündedir özellikle dış politikada din vs olmaz menfaat olur herkes çıkarına göre hareket eder akılllım
    Cevapla
  • TOPRAK 1 yıl önce Şikayet Et
    Vatan toprağını satmayı ne kadar çok seviyormuşsunuz! İstiklal Marşında ne diyor " Alsanda dünyaları verme bu cennet vatanı." Not: hani dem vurduğunuz kınadığınız israilde toprak devletin malı ve kimseye satmıyorlar ama ne hiköetse biz onlara topraklarımızı satıyoruz! Hani karşılıklılık karinesi? Sayın edit, yazdığım yorumlar ya çok doğru yada hoşunuza gitmiyor olmalıki yayınlamıyorsunuz,
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Kararın en az 200 milyar dolar borcu var haracini almak lazım ölümden ülke kurtardi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle