AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe Kur Korumalı Mevduat hakkında yapılan eleştirilere cevap verdi. Kabaktepe, yükselen döviz fiyatlarına tedbir olarak geliştirilen Kur Korumalı Mevduat'ın başarılı olduğunu söyleyerek, "Dövize dönük talebi karşılamak için yabancı/yerel kaynaklardan döviz borcu daalabilirsiniz ya da dövize olan talebi azaltmak için çeşitli enstürmanlar da geliştirebilirsiniz. Türkiye KKM ile döviz talebini belli bir dengede tutabilmek için ABD ve bir fondan 5 milyar dolar para alıp, 6 ay sonra o aldığı 5 milyarı 5,4 milyar olarak ödediğinde; nasıl ki o 400 milyonu devlet ödüyorsa KKM'de de kendi vatandaşları ile ilgili yaptığı uygulama o. Burada devletin finansal döviz talebini karşılama noktasında geliştirdiği enstürmanın sanki birilerine rant aktarma olarak ifade ediliyor olmasını çok anlamlı bulmuyorum." dedi.

 Öte yandan Kabaktepe, KKM ile ilgili 80 milyonun vergisi 100 bin kişiye aktarılıyor söylemlerine ilişkin, sistemin herkese açık olduğunu ve bunun asla kabul etmediğini söyledi.

Yorumlar 54 Yorum Var
  • ...KONYALI... 15.08.2022 00:49
    Fikir farklılığı tabiki olacaktır, ama kendi ülkesine bu kadar düşmanlık yapmanın diğer adına hainlik denir. 10 yıllardır IMF ye ve diğer dış ekonomik güçlere ödediğimiz milyar dolar faizleri nedense hiç konuşmazlar... Bu sistemde devletin kasasından çıkan paralar genede benim halkımın cebinde kalıyor...
  • misafir 14.08.2022 23:22
    12 TL den kur korumalıya geçenler %50 faizi cebe indirdi. 20 TL nin üzerine çıkarsa %100 faiz alacak. Üstelik bu faizin ciddi kısmını banka değil, hazine ödeyecek. Ekonomi uzmanı Kabaktepe de okkalı cevap vermiş öyle mi? Bi o kalmıştı zaten ekonomi konusunda uzmanı hariç herkes konuşuyor.
  • Kadir 14.08.2022 23:03
    Hükümet kur korumalı mevduat ile Gelire endeksli senetler (GES): Devlet İç Borçlanma Senetler ile uğraşacağına zamanında karşılıksız verilen kredilerin akıbetini sorsaydı bugün yabancı para birimlerinin yükselmesini engellemek için türlü yollara başvurup, hazineyi boşaltıp yeni zenginler türetmezdi. Kurun düşmesi için bundan sonra yapılacak olan tek şey döviz hesaplarına %50 %60 stopaj vergisi uygulaması anca böyle düşer. Ki buna inanmıyorum yapacaklarına çünkü bunu hükümet bile istemez.
  • Kişi 14.08.2022 22:46
    Kkm olmasa dolar 25 tl idi,belki 30.Sen neyi görmüyorsun ,fakirin kaybı dediğin olay işsizlik artarsa olur,nüfus artmasına rağmen işsizlik artmıyorsa,burada kayıp yok,kazanç vardır.Devlet büyük bir yük almıştır üzerine ve sürdürmek ancak Erdoğan'la olur,diğerleri geldiği anda kkm kalkar,imf kapıları açılır.
  • İlker 14.08.2022 22:32
    Benden kesilen vergi, dolarını helal yoldan bir şekilde kazanmış ve devlete güvenip dar zamanda borç olarak vermişse ben helal ediyorum, IMF ye deutsche bank a gidene kadar Türk'e gitsin. Allah herkese çok versin kimsenin doların da Euro sunda gözüm yok,
Daha fazla yorum görüntüle