Türkiye'nin en büyüğü olacak! 6 milyar liralık dev yatırım

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Çorum'un Sungurlu ilçesinde kurulacak barut, fişek ve kapsül üretim tesislerinin Türkiye'de tek seferde temeli atılan en büyük savunma sanayisi yatırımı olduğunu belirterek, 'Barut, barutun ham maddesi nitrogliserin ve nitroselüloz, fişek ile kapsül fabrikalarından oluşacak tesislerimiz 6 milyar liralık yatırım tutarına sahip.' ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin en büyüğü olacak! 6 milyar liralık dev yatırım
Türkiye'nin en büyüğü olacak! 6 milyar liralık dev yatırım
GİRİŞ 14.08.2022 09:10 GÜNCELLEME 14.08.2022 10:47
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Çorum'un Sungurlu ilçesinde kurulacak barut, fişek ve kapsül üretim tesislerinin Türkiye'de tek seferde temeli atılan en büyük savunma sanayisi yatırımı olduğunu belirterek "Burada bütün fabrikalar tamamlandığında 2 bin 500 hemşehrimiz istihdam edilecek." dedi.

Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) AŞ koordinatörlüğünde Çorum Sungurlu OSB'de kurulacak alanda, Nitrogliserin, Nitroselüloz ve Küresel Barut Üretim Tesisleri, Fişek Üretim Tesisi ve Kapsül Üretim Tesisi bulunacak.

6 MİLYAR LİRALIK DEV YATIRIM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telekonferans yöntemiyle katıldığı açılış töreninde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, savunma sanayisinde hizmet verecek 5 fabrikanın temelini attıklarını söyledi. Ayrıca Bakan Varank, bunlardan biri olan Sungurlu ilçesinde kurulacak barut, fişek ve kapsül üretim tesisinin 6 milyar liralık yatırım tutarına sahip olduğunu belirtti.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜĞÜ OLACAK

Tesislerin ülkeye hayırlı olmasını dileyen Bakan Varank, şunları kaydetti: "Barut, barutun ham maddesi nitrogliserin ve nitroselüloz, fişek ile kapsül fabrikalarından oluşacak tesislerimiz 6 milyar liralık yatırım tutarına sahip. Türkiye'de tek seferde temeli atılan en büyük savunma sanayisi yatırımı. Burada bütün fabrikalar tamamlandığında 2 bin 500 hemşehrimiz istihdam edilecek. Bu kalemlerde Türkiye'nin ithalatı 200 milyon avro, bu 200 milyon avro da memleketimizde, ülkemizde kalmış olacak."

Törene, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere, MKE AŞ Genel Müdürü Yasin Akdere ve yatırımcı firmaların temsilcileri katıldı.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 9
  • ..gg 1 yıl önce Şikayet Et
    kordinatta verin ki adamlar nereyi bombalayacagini bilsinler bu nedir ya hic gizli yapilan birseyimiz yokmu
    Cevapla
  • isimsiz 1 yıl önce Şikayet Et
    çoruma hayırlı olsun yozgat a yine bişey yok
    Cevapla
  • Çorumlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Çorumumuza hayırlı olsun.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayır ülkemin bağımsızlaştığının göstergesi
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    bunun gibi gübre yada yem fabrikası yapamadınız gitti. tarımda bi adım öteye geçemedik
    Cevapla
  • isini yap 1 yıl önce Şikayet Et
    gubre fabrikasida kuruluyor. bilmeden sallamasi kolay.
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    senin haberin yoksa biz ne yapalım. Güneydoğu'da daha yeni yem fabrikası açıldı yorum yazacağına bak oku.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle