Cumhurbaşkanı Erdoğan "Saatte 200 kilometre hız yapacak Ankara-Çorum Hızlı Tren Hattımızı yatırım programına alıyoruz.  Hızlı tren hattının şimdiden şehrimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kadeş Barış Meydanı'nda düzenlenen "Çorum Toplu Açılış Töreni"ne katılarak, vatandaşlara hitap etti.

- HIZLI TREN PROJESi

Merzifon-Amasya tarafındaki yol çalışmalarını devam ettirdiklerini, Samsun-Amasya-Çorum-Kırıkkale hızlı tren projesini daha önce açıkladıklarını anımsatan Erdoğan, "Saatte 200 kilometre hız yapacak hızlı tren hattımızın Çorum'a kadar ki kesimini yatırım programına aldık." diye konuştu.

Tarımda, Çorum'a 13 baraj, 3 gölet inşa ettiklerini, 3 baraj ve 1 gölet daha inşa edeceklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Enerjide Çorum, Alaca, Dodurga, İskilip, Mecitözü, Merkez, Oğuzlar, Osmancık ve Sungurlu'ya doğal gaz arzını sağladık. Önümüzdeki birkaç yıl içinde Aşdağul, Bayat, Laçin ve Ortaköy'e de doğalgaz arzı sağlamayı planlıyoruz. Şimdi bir müjdeyi sanayi ile ilgili verelim. Çorum'u ülkemizin en iddialı alanlarının başında gelen savunma sanayiinde öne çıkarıyoruz. Sungurlu Organize Sanayi Bölgesi'nde 6 milyar liralık bir yatırımla barut, fişek ve kapsül üretim tesisi kuruyoruz. Üç ayrı fabrikadan oluşan ve ilk etabını 2023 Mayıs'ında hizmete almayı planladığınız bu yatırım, savunma sanayiine ayrı bir güç katacaktır. Cumhur İttifakı olarak, tam kapasiteyle Çorum'un genelinde el ele vererek, bir olacağız, beraber, olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız."

Yorumlar 71 Yorum Var
  • Ahmet 15.08.2022 08:23
    çoruma hızlı tren gelirse bir vilayet Erzurum a gelirse 15 vilayet kurtulur.
  • Yörük 14.08.2022 19:42
    Mersin suçlumu.? ''Mersinliler Mersin’e Sahip Çıkınız “Mustafa Kemal ATATÜRK
  • Salih 14.08.2022 14:50
    Iyiki çoruma bi yatirim yapilacak dendi hepiniz istiyonuz
  • Kurtuluş 14.08.2022 14:41
    KONYA -Akşehir - Sultandağ- Çay- Bolvadin -Emirdag -Çifteler -Mahmudiye -ESKİŞEHİR hızlı tren hattı yapılırsa çok faydalı olur! Hemde ihtiyaç medeni alemde.Reis bu işe bir el atarsa mutlaka yapılır ,millette rahat eder!!!
  • kamil 14.08.2022 13:00
    10 yılda biz Aksaray a 3 kez hızlı tren sözü verdi, sözünü tutmadı reis
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek