Bakan Nebati'den Kılıçdaroğlu'nun "ÖTV" manipülasyonuna cevap: Saşkınlıkla karşılıyorum

Bakan Nureddin Nebati CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun “ÖTV” açıklamalarına "Bir süredir piyasaları manipüle etme ve tüketici davranışlarını olumsuz etkileme gayretlerinizi şaşkınlık ve üzüntüyle karşılıyorum." şeklinde cevap verdi.

Bakan Nebati'den Kılıçdaroğlu'nun "ÖTV" manipülasyonuna cevap: Saşkınlıkla karşılıyorum
Bakan Nebati'den Kılıçdaroğlu'nun "ÖTV" manipülasyonuna cevap: Saşkınlıkla karşılıyorum
GİRİŞ 12.08.2022 21:49 GÜNCELLEME 12.08.2022 21:59
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Son dakika... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun “ÖTV” açıklamalarına Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den yanıt geldi. Nureddin Nebati "Sayın Kılıçdaroğlu, bir süredir piyasaları manipüle etme ve tüketici davranışlarını olumsuz etkileme gayretlerinizi şaşkınlık ve üzüntüyle karşılıyorum." diyerek önemli açıklamalarda bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati sosyal medya üzerinden şu açıklamalarda bulundu: Sayın Kılıçdaroğlu, bir süredir piyasaları manipüle etme ve tüketici davranışlarını olumsuz etkileme gayretlerinizi şaşkınlık ve üzüntüyle karşılıyorum.

Geçen günlerde finansal piyasalarda istikrarı ve güveni pekiştiren Kur Korumalı Mevduat'a ilişkin ifadelerinizden sonra şimdi de hiçbir ekonomik dayanağı olmayan, gerçeklikten uzak otomobilde ÖTV indirimi vaadinizi gördüm.

"BEN ŞİMDİ SİZE DURUMU ANLATAYIM"

Sizin bu manipülasyonunuzu espriye alarak "Tam ÖTV'yi artıracaktık ki, Kılıçdaroğlu konuştu" şeklinde bir söz söyledim.

Ben şimdi size durumu anlatayım; "Vergi politikaları" belirlenirken nelere dikkate edileceği, piyasa bozucu hareketlerden nasıl kaçınılacağı ve vergilemede nasıl objektif olunacağı hususları, sizin çok iyi bildiğinizi iddia ettiğiniz vergiciliğin temel kurallarındandır. Vergi artışı veya indirimi şeklinde planımız olsa, bunu sizin gibi ulu orta konuşup fiyatları artıracak-azaltacak ve sektörde tüketici davranışlarını bozucu şekilde yapmayız. Sayın Kılıçdaroğlu, ekonomik temelleri olmayan ve içi doldurulmamış, serbest ticareti bozucu, fiyatları manipüle eden tarzda siyasi sorumluluk anlayışına sığmayan konuşmalarınızın yıkıcı muhalefet yapmanızın dışında ülkemize bir faydası yoktur.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 65
  • yüksel alkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Saymana gerek yok gardaş neden bizde biliyoz ben neden bay kemal konuşunca uygulanıyor onu düşünüyorum
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ÖTV indireceğim diyor. Vaadi bu manipülasyon ne? Araç bulamıyoruz, sıfırları galeriler topluyor diyor insanlar çözemiyorsunuz. Bu arada Nebatinin bir toplantıdaki görüntüleri piyasada biz ÖTV yükselteceğiz diyoruz o indireceğiz diyor. Bunu bir açıklasın o zaman az mı gelmiş ÖTV?
    Cevapla
  • Mustafa Tavlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Onun adı Kemal o diyorsa kesin atıyordur.
    Cevapla
  • OSA 1 yıl önce Şikayet Et
    Chp iktidara gelse deveyi hamuduyla yutarlar. Aynı belediye de olduğu gibi
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    O bunu demiş şu bunu demiş kimse bu yüksek vergi kazançları nereye gidiyor sormuyor iki siyasetçi kaç lira emekli maaşı alıyor ve ne kadar milletvekili maaşı alıyor kamuda bürokratlar ,müdürler,daire başkanları,belediye başkanları bakın ne kadar maaş ve emekli maaşları alıyorlar yazsalar bi internet sayfalarında vatandaş o zaman bu vergiler nereye gittiğini görür hepsi kayıkcı kavgası.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle