Bakan Kurum, Gaziantep’te incelemelerde bulundu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'in Nizip ilçesinde İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi inşaatında incelemelerde bulunup, yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Kurum, Gaziantep’te incelemelerde bulundu
Bakan Kurum, Gaziantep’te incelemelerde bulundu
GİRİŞ 12.08.2022 14:41 GÜNCELLEME 12.08.2022 14:58

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ile birlikte Nizip'te yapımı süren İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nde incelemelerde bulundu.

Bakan Kurum,halkla sohbet edip, tesis hakkında bilgi alan Bakan Kurum, "Bu tesisi yıl sonu veya önümüzdeki yıl başında devreye alacağız. Bu çerçevede de Nizip'teki tüm evsel atıklar arıtılarak, Nizip Çayı'na bırakılacak. Buradaki arıtılan su da yine tarımda, üretimde geri dönüştürülerek, üretime katkı sağlayacak. Atık su arıtma tesisimiz, kentimize hayırlı olsun" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.