Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan dolandırıcılık uyarısı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bakanlığın adını kullanarak vatandaşlardan para göndermesini isteyen şahıslara itibar edilmemesi gerektiği konusunda uyarı yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan dolandırıcılık uyarısı
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan dolandırıcılık uyarısı
GİRİŞ 12.08.2022 14:57 GÜNCELLEME 12.08.2022 15:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vatandaşları Bakanlığın adı kullanılarak yapılan dolandırıcılık girişimleri konusunda uyardı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, kambiyo mevzuatı kapsamında uygulanan idari para cezalarına, Bakanlığın ihbarı neticesinde yetkili cumhuriyet başsavcılıkları tarafından karar verildiği anımsatıldı.

Söz konusu kararın, hükmedilen idari para cezası kesinleştikten sonra Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun" hükümlerince tahsil edilmek üzere ilgili veraset ve harçlar vergi dairesi müdürlüğüne iletildiğine işaret edilerek şunlar kaydedildi:

"Son dönemde Bakanlığımıza yapılan başvurularda, kendisini avukat olarak tanıtan şahısların vatandaşları arayarak haklarında Bakanlığımız Finansal Piyasalar ve Kambiyo Genel Müdürlüğü tarafından idari para cezası uygulandığı ve para cezası tutarının iletilen banka hesap numarasına yatırılmaması halinde aleyhlerinde icra takibi başlatılacağı yönünde beyanda bulundukları ihbar edilmektedir. Bu kapsamda, Bakanlığımızın adını kullanarak para gönderilmesini isteyen şahıslara itibar edilmemesi gerekmektedir."

KAYNAK: DHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • temel 1 yıl önce Şikayet Et
    halkin yaris deli saf uyari yapmak yerine bu tlf eden paralari alan zaten belli direk yakala idam et mallari var ise el koy yok ise organlarini al sat sonra idam et kuru uyari ilk adam gibi kanun yaparsin halki korursun bu devlettin gørevi ceza yok ise yakalasan ne olacak bir de hapis cezasi alan herkes ya yatacak yada is ver calis de paraya cevirme bu sefer zenginler para verip cikiyor oluyor zengin olsa bile is ver calis de yada hapis de ve net ceza olacak sov ceza degil yatmayacak ise niye verilir fazla gibi gøstermek ne sacmalik net ne kadar yatacak onu deyin
    Cevapla