Arjantin'den 950 baz puanlık faiz artışı

Arjantin Merkez Bankası (BCRA) enflasyonun yüzde 70'in üzerinde açıklanmasının hemen öncesinde faiz oranında 950 baz puan birden artışa gitti.

Arjantin'den 950 baz puanlık faiz artışı
Arjantin'den 950 baz puanlık faiz artışı
GİRİŞ 12.08.2022 09:03 GÜNCELLEME 12.08.2022 09:03
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Arjantin Merkez Bankası (BCRA), faizi 950 baz puan birden artırdı.  BCRA'dan yapılan açıklamaya göre, bu yılın 8'inci artışıyla Leliq faiz oranı yüzde 60,00'tan yüzde 69,50'ye çıkarıldı.

Faiz kararının açıklanmasından yaklaşık bir saat sonra enflasyonun yıllık yüzde 71,00'e çıktığı açıklandı. Analistler Arjantin'de enflasyonun bu yıl yüzde 80'i aşabileceğini değerlendiriyorlar.

BCRA, bireyler için yeni tabanı 10 milyon pesoya kadar 30 günlük mevduatlar için yüzde 69,50 olarak belirledi. Özel sektör mevduatlarının geri kalanı için oran yüzde 61,00 olarak uygulanacak.

BCRA, devam eden para politikası normalleştirme süreci çerçevesinde politika faiz oranını ayarlamaya devam edeceğini ve genel fiyat seviyesinin ve döviz piyasasının dinamiklerinin geçmişteki ve gelecekteki gelişimine özel önem vereceğini belirtti.

Meksika 75 baz puan artırdı

Öte yandan Meksika Merkez Bankası (Banxico), enflasyona dikkat çekerek faiz artırım sürecine bu ay da analistlerin beklentisi doğrultusunda devam etti.

Banxico'dan yapılan açıklamaya göre, gösterge faiz oranı yüzde 7,75'den yüzde 8,50'e çıkarıldı. Piyasa beklentisi de faiz oranında 75 baz puan artış olacağı yönündeydi.

Böylece banka üst üste 10'uncu faiz artırımını gerçekleştirdi.

Banxico, bundan sonraki para politikası kararları için enflasyonun etkilerini yakından izleyeceğini belirtti.

Meksika'da enflasyon yıllık yüzde 8,15 seviyesinde bulunuyor.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 2
  • A. Gönültaş 1 yıl önce Şikayet Et
    bizim yapmamız gereken şey aslında bu 3 ay ard arda % 20, % 20, % 20 faiz arttırmak gerekiyor kredi musluklarını azaltıp, karşılıksız para basmaya son vererek sıkı para politikası yoktur. Enflasyon başka türlü düşmez. keşke almanya, japonya olsak falanda o seviyelere gelmek minimum 50,60 sene süreceği için şimdilik çözüm bu. evet acı reçete bu.
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunların türkiyenin yeni ekonomik sisteminden haberleri yok.Yazık.Faize batmışlar..
    Cevapla