Ukrayna tahılında Türkiye'ye indirim mi yapıldı? BM'den açıklama geldi

Ukrayna-Rusya tahıl anlaşmasında Türkiye'ye yüzde 25 indirim yapıldığı iddia edildi. Ukrayna'nın uyguladığı ileri sürülen indirimle ilgili Birleşmiş Milletler'den açıklama geldi.

GİRİŞ 11.08.2022 16:33 GÜNCELLEME 11.08.2022 16:46
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın brifinginde, tahıl anlaşmasıyla Türkiye’nin Ukrayna’dan yüzde 25 indirim alacağı yönündeki iddialara yanıt verdi.

Dujarric, ”İstanbul’da imzalanan Karadeniz Tahıl Girişimi Anlaşması’nda herhangi bir indirim yer almadı. Ayrıca, böyle bir indirimi garanti edecek başka bir anlaşmadan haberdar değiliz.” dedi.

Küresel gıda krizinin çözümü için Türkiye’nin koordinasyonunda yürütülen tahıl sevkiyatı anlaşması, 22 Temmuz’da Ukrayna, Rusya, Türkiye ve BM arasında imzalanmıştı.

İmzalanan tahıl koridoru anlaşması kapsamında, 1 Ağustos’ta RAZONI isimli ilk gemi Lübnan’a gitmek üzere Odessa Limanı'ndan hareket etmişti.

RUSYA'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Kremlin'den de bu ilk sevkiyat sonrası tahıl anlaşması ile ilgili önemli bir açıklama gelmişti.

Açıklamada, Ukrayna'nın Karadeniz'den tahıl ihracatının önündeki engeli kaldırmaya yönelik Türkiye ile yaptığı anlaşmanın “tek seferlik bir mekanizma” olmadığını ve etkili bir şekilde çalışmaya devam etmesini umduklarını belirtmişlerdi.

Ukrayna tahılının Türkiye üzerinden dünya pazarlarına sevk edilmesini sağlayan anlaşmanın tarafların mutabakatı ile 120 günde bir yenilenmesi gerekiyor.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 8
  • Müslüman 1 yıl önce Şikayet Et
    İşte Müslüman farkı ki karşılıksız diğer insanlara yardımda bulunuyor aracılık ediyor Türkiye nin indirimli buğday almaması çok isabetli olmuş İslami diğer insanlara göstermek adına, tebrik ediyorum
    Cevapla
  • mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    tabiki çok doğru ancak Osmanlı dogruluktan yıkıldı. içindeki hainlerden yıkıldı. bizim durum ne olacak? ülkemiz %25 hain ile birlikte %8 lik hainle dolu.
    Cevapla
  • Öğretmen 1 yıl önce Şikayet Et
    Yani ekmeği %25 zamlı yiyeceğiz
    Cevapla
  • ali 42 1 yıl önce Şikayet Et
    öğretmensiniz ve ağlıyorsunuz yazıklar olsun aldığınız maaşa yaptığınız yoruma
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemiz için kazanç olan işe üzülen zararına olan her işe sevinen öğretmen tanıdıklarım var, onun için yorumunu yadirgamiyorum.
    Cevapla
  • KARADERELİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten öğretmen misiniz? Eğer öğretmenseniz vay bizim halimize.
    Cevapla
  • cihangir 1 yıl önce Şikayet Et
    yüzde 25 indirim çok az. iki tarafa da en az yüzde 50 kâr ortağı olmalıydık. biz olmasak nasıl o tahılları satıp para kazanacaktılar? kıtlık falan hikâyedir. asıl dertleri ürünleri satıp para kazanmaktı.
    Cevapla
  • cihangir 1 yıl önce Şikayet Et
    yüzde 25 indirim çok az. iki tarafa da en az yüzde 50 kâr ortağı olmalıydık. biz olmasak nasıl o tahılları satıp para kazanacaktılar? kıtlık falan hikâyedir. asıl dertleri ürünleri satıp para kazanmaktı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle