Şirketler iki haftada 6.5 milyar dolarlık döviz aldı

Tüzel kişilerin döviz mevduatı, 5 Ağustos haftasında 4 milyar 265 milyon dolar arttı. Son iki haftadır şirketlerin döviz mevduatı 6 milyar 406 milyon dolar büyüdü.

GİRİŞ 11.08.2022 16:31 GÜNCELLEME 11.08.2022 17:05
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Merkez Bankası haftalık para ve banka istatistiklerine göre ise 5 Ağustos haftasında tüzel kişilerin döviz mevduatı parite etkisinden arındırılmış olarak 4 milyar 265 milyon dolar arttı. 29 Temmuz haftasında da tüzel kişilerin döviz mevduatı 2 milyar 141 milyon dolar artış göstermişti.

Son iki haftadır şirketlerin döviz mevduatı 6 milyar 406 milyon dolar büyüdü. Toplam döviz mevduatı ise parite etkisinden arındırılmış olarak 5 Ağustos haftasında 3 milyar 767 milyon dolar oldu. Şirketlerin döviz mevduatındaki artış ağırlıklı olarak dolar cinsi döviz mevduatında yaşandı. 5 Ağustos haftasında şirketlerin dolar cinsi döviz mevduatı 3 milyar 489 milyon dolar arttı. Bireylerin döviz mevduatında ise parite etkisinden arındırılmış olarak geçen hafta 498 milyon dolarlık azalış yaşandı.

TCMB rezervlerinde son 1 yılın en hızlı artışıTCMB rezervlerinde son 1 yılın en hızlı artışı

YABANCILAR HİSSEDE 8 HAFTA SONRA İLK KEZ ALICI

Merkez Bankası haftalık menkul kıymet istatistiklerine göre de yabancı yatırımcılar 3 Haziran haftasından sonra ilk kez 5 Ağustos haftasında hisse senedinde net alıcı pozisyonunda oldu. Verilere göre yabancı geçen hafta net 88 milyon dolarlık hisse senedi, 6.8 milyon dolarlık DİBS ve 300 bin dolarlık Şirket Borçlanma Senetleri aldı.

KAYNAK: DÜNYA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 48
  • Hayrullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Saçmalama , o tl ile tekrar euro al vakalım şimdi kaç euro edecek 83000 € gelirmi? Döviz al satla para kazanamazsın ! Dövizle altın altıla dolar alp bozarsan ya aştın gramını yada dolar miktarını artırırsan o vakit kar edersin ! Öğren bunu
    Cevapla
  • Alper 1 yıl önce Şikayet Et
    Yurt içinde döviz kullanımını yasaklayın kardeşim nedir bu saçmalık ithalat ihracat yapan getirsin dövizi koysun bankaya karşılığı TL alsın içeride TL kullansın döviz ihtiyacı olunca da getirsin TL yi alsın dövizi yurtdışından getirsin malı. Turizm Cide aynısını yapsın geri kalanın dövizle işi olmasın yurt içinde geçmesin bak nasıl düzeliyor piyasaya? Ama olmaz adamlar illa para ile al sat para kazanacak
    Cevapla
  • Muhammed Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Almanciyim 1.285.000TL parami Euroya cevirdim ozamanlar kur 15.50 den bozdum 83.000Euro cikti simdi 83 bini tekrar TL yaparsam 1.535.000TL yapar yani 250 bin TL kar yaptim hicbir zorluk cekmeden bunu bana veren rabbim dir
    Cevapla
  • Cokerken 1 yıl önce Şikayet Et
    Al diyince aldıran kimse ona bakmak lazım bu doların yükselmesini isteyen zumreyi ifşa etmek lazım. Hackerlardan bir liste çıkması lazım artık.
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Dolar mevduat hesaplarına eksi faiz uygulanmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle