Erdoğan açıkladı: Kırmızı ette bir indirim daha!

Son dakika haberi: Küçükbaş ette indirimin ardından, yeni müjde geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyükbaş hayvanların satışının yüzde 30-35 indirimle yapılacağını açıkladı.

GİRİŞ 11.08.2022 14:55 GÜNCELLEME 11.08.2022 17:10
Bu Habere 286 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarım Kredi Kooperatiflerinin büyükbaş ette yüzde 30-35 indirimle satışa başlayacağını belirterek, "Bu, piyasaların dengesini bozanları da hizaya getirecek." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen, Devlet Su İşleri tarafından yapımı tamamlanan 34 hidroelektrik santralin açılış törenine katıldı.

BÜYÜKBAŞ ETTE YÜZDE 30-35 İNDİRİM

Tarım Kredi Kooperatiflerine talimat verildiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Marketlerde benim vatandaşımı dara sokanlar, Tarım Kredi Kooperatifleri talimatı aldı. Bundan böyle koyun-kuzu etinde yüzde 25 indirim, bunu başlattık. Ve bu sabah Tarım Kredi Kooperatifi Başkanıyla da konuştum. Bakanım da zaten gerekenleri konuştu. Büyükbaş hayvanlarda da yüzde 30-35 gibi bir indirimle onların da satışına başlayacağız. Tabii ülkemizin her yerinde malum koyun, kuzu geçerli değil. Mesela Karadeniz'de daha çok büyükbaş makbuldür. Şimdi oralarda büyükbaşın kesiminden piyasaya sürdüğümüzde hele hele yüzde 30-35 gibi bir indirim başlatınca benim vatandaşım ona da ne yapacak? Alışacak. Bu, piyasaların dengesini bozanları da hizaya getirecek."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel sektördeki marketlerin yanı sıra Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri bünyesinde 1300 marketin bulunduğuna işaret etti.

30-40 ÇEŞİT ÜRÜN İÇİN DE ADIM ATILIYOR

Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinde sadece et ürünlerinde değil farklı ürünlerde de indirim yapılacağını ifade eden Erdoğan, "Tarım Kredi, şeker, buğday, un, zeytinyağı, ayçiçeği yağı gibi diğer ürünlerinde, özellikle 30-40 çeşit üründe de süratle indirime gidecek. Talimatımız şu, sen kar amacıyla çalışmayacaksın sadece başa baş noktasında benim vatandaşımı koruyacaksın. Şimdi Tarım Kredi Kooperatifi de bu amaçla çalışmalarını hızlandıracak." diye konuştu.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 286
  • Angaralı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu Tarım Kooperatif marketlere ne zaman gitsem içerisi neredeyse bir kaç kişi dışında neredeyse bomboş. Peki nedeni halkın bu marketleri bilmediğinden mi? Hiç sanmıyorum çünkü aynı ürünler BİM ve A101'e göre daha pahalı.. Anlayacağınızın pahalının pahalısı.. Et ve adı geçen diğer ürünlerde diğer büyük zincir marketlere oranla %35 indirim gelirse o zaman işler değişebilir.
    Cevapla
  • Hannibal 1 yıl önce Şikayet Et
    Tarim kredi daha pahali ...
    Cevapla
  • Abdullah Türkiyeli 1 yıl önce Şikayet Et
    Olmadan, görmeden inanmam. Artık söz yeter, icraat görelim.
    Cevapla
  • a.müftüoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    haber iyi lakin balıkesir gibi bir büyük şehirde hala et süt kurumu yok..ayrıca tarım kredi koop lerde et reyonu yok denecek kadar az..önce ESK yaygınlaşsın,mesela balıkesir de kurulsun..burda kartel var kasaplar fiyatları aralarında kararlaştırıp satıyorlar,rekabet yok ne yazıkki..
    Cevapla
  • Bjk 1 yıl önce Şikayet Et
    Önce doları ve mazotu düşür gerisi zaten düşer.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle