Platinin fiyatı altının iki katına çıktı! Türkiye peşine düştü

Altın ve gümüş derken, Türkiye şimdi de platin metali toplamaya başladı. Fiyatı altının iki katı olan ve özellikleri bakımından 'krallara layık tek metal' olarak söz edilen platin tüm zamanların rekorunu kırdı.

Platinin fiyatı altının iki katına çıktı! Türkiye peşine düştü
Platinin fiyatı altının iki katına çıktı! Türkiye peşine düştü
GİRİŞ 10.08.2022 11:26 GÜNCELLEME 10.08.2022 11:27
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin temmuz ayında altın ithalatı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1423,1 artışla 22 bin 375 kg oldu. 2021 yılının aynı ayında ithalat bin 469 kg seviyesinde bulunuyordu.

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası verilerine göre aynı ayda gümüş ithalatı 92 bin 259 kg oldu. Geçen yılın aynı ayında gümüş ithalatı 36 bin 208 kg seviyesindeydi.

Böylece altın ithalatı 2020 yılı Aralık ayından, gümüş ithalatı 2020 yılı Ağustos ayından bu yana en yüksek seviyede gerçekleşti.

PLATİN İTHALATI REKOR KIRDI

Öte yandan temmuz ayında 33,98 kg platin ithalatı yapıldı. Böylece verilerin tutulmaya başlandığı 2005 yılından bu yana en yüksek ithalat rakamına ulaşıldı.

Yılın ilk 7 ayında ise ithalat 74,96 kg seviyesine ulaştı. Bu rakam tüm zamanların yıllık değerinin de üzerinde oldu. Geçen yılın tamamında 71,68 kg platin ithalatı gerçekleştirilmişti.

Değerli metaller arasında bulunan platin, bir dönem en değerli metal olarak anıldı. 18. yüzyılda platinin az bulunuşu değerini katladı ve Kral 15. Louis bir sözünde, 'krallara layık tek metal' diyerek değerinin altını çizdi.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 31
  • Ağlanacak 1 yıl önce Şikayet Et
    Değerli Madeni satmışız. dolar alıp onu da harcamışız halimize de seviniyoruz.
    Cevapla
  • Adil 1 yıl önce Şikayet Et
    Tüm ülkenin deresi tepesi sit alanı ve girilmez yerleri dahil maden araması yapılmalı sırf türk milleti girmesin diye sit alanı çiftlik arazisi vsvs ilan edilen özel orman mülk arazi dahil .dağ taş ova mutlaka aranmalıdır
    Cevapla
  • geliiiii 1 yıl önce Şikayet Et
    ya ingilteredeki 450 ton altına ne oldu hala ordamı ne işi var türk altını ingilterede?varmı bunun cevabını verecek biri..
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Platin ve Paladyum katalizör olarak oldukça değerli metallerdir . Sanayi devriminden beri sömürgeci devletler Afrika ve Asya'nın mineral kaynaklarını sömürüp , zenginleştiler , Zira bizim mayamızda sömürgecilik yoktur . Ticaret ve Ruhsatlı madencilik yapıp , Afrika ve Asya ülkelerindeki bu değerli mineralleri ekonomimize kazandıralım . Biz de kazanalım , onlar da kazansınlar .
    Cevapla
  • xert 1 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel ama hiç birşey vatandaşa yansımıyor birader.. hep baronların siyasilerin cebine gidiyor.. mesela bizim ülkede petrol arıyorlar.. vatandaşa yaramayacaksa bir ml petrol çıkarmasınlar
    Cevapla
  • Kim Bilir 1 yıl önce Şikayet Et
    platinin fiyatı değil ithalatı arttı yazsa anlaşılır da, dikkat çekecez diye alakasız başlık hiç yakışmıyor. ons bazlı altın iki katı bir de, tam tersi yani :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle