Kamuda çalışanlar dikkat! Yıllık izinlerle ilgili yeni karar

Yıllık izinlerini biriktirenler dikkat! Yıllık izinlerinde yapılan yeni düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Kamuda çalışan çok sayıda personeli ilgilendiriyor. Kullanılmayan yıllık izinlerle ilgili yeni bir düzenleme yapıldı.

Kamuda çalışanlar dikkat! Yıllık izinlerle ilgili yeni karar
Kamuda çalışanlar dikkat! Yıllık izinlerle ilgili yeni karar
GİRİŞ 09.08.2022 15:28 GÜNCELLEME 09.08.2022 15:28
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla büyük ölçekli bilgi işlem birimlerindeki sözleşmeli bilişim personelinin, çalıştığı dönem içerisindeki kullanmadığı yıllık izinlerle ilgili düzenleme yapıldı. Buna göre personele, devam eden sözleşme döneminde, eski izinleri kullanma hakkı verildi.

YENİ DÜZENLEME YAPILDI

Kamuda çalışan çok sayıda personeli ilgilendiren yıllık izin kararı yürürlüğe girdi. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, büyük ölçekli bilgi işlem birimlerinde çalışan sözleşmeli bilişim personeline, kullanmadığı izinleri kullanma hakkı verildi.

Alınan karara göre Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personeller, kullanılmayan izinlerini bir sonraki sözleşme dönemine aktarabilecek...

UYGULAMA YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Hazine ve Maliye Bakanlığının Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Büyük Ölçekli Bilgi İşlem Birimlerinde Sözleşmeli Bilişim Personeli İstihdamına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 44
  • Ferhat 9 ay önce Şikayet Et
    Bir sene boyunca çalış yazın bir yirmi gün izin için amir yala ovuçla izin versin diye.Bu nasıl bir mantık anlaşılır yanı yok.Bari yasal hakkımız olan izni ihtiyacımız olduğunda kullanabilelim buna göre bir yönetmelik yapsalar.Cumartesi pazarlarda düşülmeli memurda bunlarda izinden sayılıyor.
    Cevapla
  • Gih 11 ay önce Şikayet Et
    kamuda çalışanların emeklisi geleni emekli edilmeli gençler çalışmalı
    Cevapla
  • Rıza 1 yıl önce Şikayet Et
    Milli eğitimde zorunlu kullandırıyorlardı her yıl.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kamuda çalışan memurlar dikkat diyor, sonra büyük ölçekli bilgi işlem birimlerinde çalışan personelin izinleri diyor. O sözleşmeler memur sözleşmesi gibi yapılmıyor, tavanda deli gibi para alan personel bunlar. Evet izinlerini ertesi yıla aktarabilsin de diğer memurlarla alakası ne? Kamuda ödeme dengesini maaş adaletini bozuyorsunuz. Artık hangi kite aldığınız hangi ballı maaşlı arkadaşlara hangi ayrıcalıklar tanıdığınız göze batmaya başlıyor.
    Cevapla
  • YAZIK BE 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu sağlıkçıların Cumartesi-pazarı yok mu arkadaş. Cumartesi-pazar dahil mesaiye çağırma, sık sık gün aşırı 25 saat nöbetler. Yav bu dr. ve diğer sağlıkçılara yapılan hayvana yapılmaz. Vallahi içim acıyor bu uşaklara. Ana sınıfı öğretmeni yarım gün çalışıyor, Cumartesi-pazar tatil, Okul Rehber Öğretmen dersen 09:00 da okula gelip sallana sallana, 15:00 e kadar oturup sonra yallah çıkıp gidiyor ve doktor kadar da maaş + ekders ücreti alıyorlar. Şunu söylemeliyim ki haftada 25-30 saat derse girip gırtlak patlatan, halden hale giren maaşını fazlasıyla hak eden öğretmenlerimize ve çilekeş doktor ve sağlıkçılarımıza haksızlık yapılıyor bence.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle