Akkuyu NGS Türk firmalar ve işçilerle yoluna devam ediyor

Türkiye’nin ilk nükleer enerji santrali Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) yeni ana yüklenici şirketi, daha önceki ana yükleyici şirkette istihdam edilen deneyimli kadro ile sözleşmelerini yeniliyor.

Akkuyu NGS Türk firmalar ve işçilerle yoluna devam ediyor
Akkuyu NGS Türk firmalar ve işçilerle yoluna devam ediyor
GİRİŞ 09.08.2022 11:12 GÜNCELLEME 09.08.2022 11:12

Akkuyu NGS'nin yeni ana yüklenici şirketi TSM Enerji'nin (TSM), projenin inşaat ve montaj işlerini yürüten şirketlerin çoğu ile sözleşme imzaladığı belirtildi. Sahada görev alan önemli müteahhitlik firmaları ile sözleşme süreçlerinin tamamlandığı, kalan yüklenicilerin sözleşmelerinin de en kısa sürede imzalanacağı kaydedildi. Daha önce ana yüklenici olarak görev alan şirkette istihdam edilen işçi, usta, mühendis ve yönetici kademesi dahil tüm çalışanlara TSM'ye geçiş için teklifler yapıldığı ifade edildi. Böylece deneyimli kadronun yeni şirket bünyesinde tutulması hedefleniyor.

"PROJENİN ZAMANINDA VE BAŞARIYLA TAMAMLANMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Akkuyu NGS sahasında hummalı bir çalışma devam ederken, çalışanlar, projenin zamanında tamamlanması için aralıksız çalıştıklarını aktardı. Akkuyu NGS Mekanizasyon Departmanında görevli Makina Mühendisi İlhami Demir, proje takvimine uygun ilerlemek için 7/24 çalıştıklarını belirterek, "Bu santralin ne kadar önemli olduğu aşikar. Biz makina grubu olarak 3 bin tonluk nadir bulunan kule vinçlerle devam etmekteyiz. 7/24 hiç aralıksız, fedakarlık göstererek bu işin sonuçlanması için elimizden geleni yapıyoruz. Ayrıca kule vinçlerimizdeki operatörler, yüzün üzerinde operatör, işaretçi, hepsi Türk olup aynı özveri ile çalışmaktadır. Amacımız, elimizden geleni yapıp, en kısa sürede Akkuyu Nükleer Güç Santralini devreye sokmak, hizmete açmak" dedi.

Aynı departmanda görevli olan İbrahim Doğru da 2019 yılından bu yana sahada görev yaptığına dikkat çekerek, Mekanizasyon Departmanında çalışan operatörler ile yardımcı personelin yüzde 90'ının Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından oluştuğunu kaydetti. Doğru, "Yaşanan süreç içerisinde sahadaki inşaat işlerinin durmaması adına vinç birimi olarak, kaldırma ekipmanı birimi olarak işi durdurmadık, çalışmaya devam ettik. Bir takım olarak bu projenin zamanında tamamlanması ve başarıyla bitirilmesi için elimizden gelen her şeyi bugüne kadar yaptık. Bugünden sonra yapmaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.