Rekabet Kurulu'ndan makarna firmasına soruşturma

Rekabet Kurulu'nca, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un ihlali gerekçesiyle Nuh'un Ankara Makarnasına soruşturma açıldı.

Rekabet Kurulu'ndan makarna firmasına soruşturma
Rekabet Kurulu'ndan makarna firmasına soruşturma
GİRİŞ 09.08.2022 11:41 GÜNCELLEME 09.08.2022 16:11
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Nuh’un Ankara Makarnası Sanayi Ticaret A.Ş.’nin ve distribütörlerinin, alıcıların yeniden satış fiyatını belirlemeye yönelik eylemleriyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesini ihlal ettikleri iddiası üzerine yürütülen önaraştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı.

Kurul, bulguları ciddi ve yeterli bularak, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesini ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik olarak; Nuh'un Ankara Makarnası Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve İs-Ra Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

 

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • Simko1453 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın yorumcular bu rekabet kurumu geçenlerde Demir Çelik sektöründe vergi kaçıranlara daha soruşturma yapmadı valla oturup ağlayacağım 30 milyar lira yolsuzluk yapıldı nedense ceza kesilmedi bunlar fiyatlar ı spekülasyon yaparak şişirdiler hala rekabet kurumumuzun kıkı çıkmadı ya bunların arkası kuvvetli yada bu firmalar devletimizden güçlüler rekabet kurumu lütfen görevinizi yapın
    Cevapla
  • Mehmet ALİ 1 yıl önce Şikayet Et
    ucuza mı sattı pahalıya mı. Dünyanın en çok makarna satan ikinci ülkesiyiz BIM A101 italyadan makarna getirip satıyor. rezzzalet. akaryakıt istasyonları özellikle sattıkları market ürünlerinin çoğu i,thal ürünler.
    Cevapla
  • Sabri 1 yıl önce Şikayet Et
    Suçlu bulunursa belini bükecek değil, belini kıracak bir ceza verilsin ki bir daha hiç birisi cesaret edemesin
    Cevapla
  • Arif 1 yıl önce Şikayet Et
    Acaba diğer firmalar fiyat yükselirken fiyat düşürdüğü için mi rekabet kurulu müdehale ediyor? Eğer öyleyse en gereksiz kurum rekabet kurulu.
    Cevapla
  • yasin 1 yıl önce Şikayet Et
    9 TL ucuz mu. Tarım kredinin makarnası 5 TL ye pahalı öyle mı.
    Cevapla
  • Nail 1 yıl önce Şikayet Et
    Anlaşılan senin fiatlardan ve dünyadan haberin yok
    Cevapla
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    2.çeyrek bilançolar %500 karlı geliyor. bunlar vatandaştan alınan haram kazanç. chpkk ve işadamları erken seçim olsun diye yeminle enflasyon dolar ve faiz üzerinden fiyatları 10 a katladılar yüksek karlar elde ettiler. haram zehir zıkkım olsun. mazotta benzinde gıda emtialarda %30 ucuzladı ama hala şeker sebze meyme gıdalar zamlanıyor. Devlet bu hainlere operasyon yapmazsa oy vermiycem Reis bu alçaklar yüksek kar alacak biz ezileceksek bu iş olmaz. Gerekeni yapın. tüm tusiad ve musiad şirketleri denetlensin halciler gıdacılar alayı denetlensin yüksek kardan ek vergi alsın devlet
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle