ESK'dan karkas et fiyatlarına yönelik yeni hamle

Et ve Süt Kurumu (ESK), karkas et alım fiyatlarını artırdı.

ESK'dan karkas et fiyatlarına yönelik yeni hamle
ESK'dan karkas et fiyatlarına yönelik yeni hamle
GİRİŞ 08.08.2022 15:07 GÜNCELLEME 08.08.2022 15:08
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Piyasa regülasyonu çerçevesinde bazı tedbirler aldıklarını açıklayan ESK; "Bu kapsamda; kuzu karkas alım fiyatı 88 TL/kg’dan 90 TL/kg’a çıkmıştır. İç tüketimin artırılması amacıyla da perakende satış mağazalarımızda yüzde 25 indirime gidilmiştir. Kuzu karkas ihracatında ise alım fiyatı en az 92 TL/kg olarak belirlenmiştir. Alınan bu tedbirlerle beraber kuzu karkas fiyatları, piyasada 85 TL/kg‘dan ortalama 90-95 TL/kg’a yükselmiştir" ifadelerine yer verdi.

ESK, 8 Ağustos'tan itibaren geçerli olmak üzere toklu alım fiyatlarını da 82 TL/kg’dan, primlerle 90 TL/kg’a çıkardığını duyurdu.

Açıklamada, ESK’nın indirim kampanyasıyla üretici fiyatlarına yönelik herhangi bir müdahalesi bulunmadığının altı çizilirken, kuzu kesimi yaptırmak isteyen üreticilerin kombina müdürlükleriyle irtibata geçmeleri gerektiği hatırlatıldı.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 23
  • yunus 1 yıl önce Şikayet Et
    Koca İstanbulda kaç tane şube var? İnsanlar kanmıyor boşuna kendinizi de kandırmaya çalışmayın.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Et süt kurumu kesim karlas kesimde üretici fiystlsrını artırmış syrıca prümde vermiş , diğer taraftan tüketici için msğszs satış fitstlsrımda indirime gitmiş . Özet üreticiye canlı hayvan alımında destek , tüketiciyede mağaza satış fitstlsrında indirim yapmış devlet . Durum bu değerli ksrdeşim .
    Cevapla
  • Musa 1 yıl önce Şikayet Et
    Daha iki gün önce indirim haberi yokmuydu? Hemen peşinden zam haberi insanlarda hiç iyi imaj bırakmıyor.
    Cevapla
  • Demircan 1 yıl önce Şikayet Et
    sazan
    Cevapla
  • Metin 1 yıl önce Şikayet Et
    Zeka yoksunu kargas alımında zam yapıyor bu iyi birşey. Alış yüksek satış düşük kapiş
    Cevapla
  • Hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar, devlet üretici lehine fiyat iyileştirmesi yapıyor ama tüketici faydasına da %25lik ündirim yapıyor, anlamadan dinlemeden balıklama atlamaya ne kadar da meraklıymışız arkadaş...
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Abi ne haber. Karkas et fiyatı artınca doğal olarak et fiyatları da artacak. Ama bizimkiler her zamanki gibi halkın zekâsıyla dalga geçiyor ve indirim müjdesi veriyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle