Semt pazarlarında sebze meyve fiyatları geriledi

İstanbul’da semt pazarlarında sebze ve meyve fiyatları gerilemeye devam ediyor. Pazarın en düşük meyvesi 8,5 TL ile şeftali, sebzesi ise 8 TL ile domates oldu. Pazarcılar ise bu fiyatların yaz bitene kadar devam edeceğini söyledi.

Semt pazarlarında sebze meyve fiyatları geriledi
Semt pazarlarında sebze meyve fiyatları geriledi
GİRİŞ 08.08.2022 14:00 GÜNCELLEME 08.08.2022 14:00
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ağustos ayında İstanbul’da semt pazarlarında sebze meyve fiyatları gerilemeye başladı. Pazarların en düşük fiyatlı meyvesi 8,5 TL ile şeftali olurken, sebzesi ise 8 TL ile domates oldu. Fiyatların bir süre daha böyle gideceğini söyleyen pazarcılar, maliyetler düşmesi ile fiyatların daha da gerileyeceğini söyledi. Pazarın en pahalı meyvesi kilosu 27 TL ile incir olurken, en pahalı sebzesi ise 40 TL ile bamya oldu.

“ŞU ANDA EN FAZLA MEYVE ŞEFTALİ SATILIYOR”

Şeftali’nin pazarlarda bol olduğunu belirten pazarcı Mücahit Dilmaç, “Şu anda şeftalinin kilosunu 8,5 TL’den satıyoruz. Devamında erik 9 TL, üzüm 13 TL’den satıyoruz. Pazarın en yüksek fiyatlı meyvesi ise 27 TL ile incir. Buda bol olmadığı için öyle şu anda bol olursa 15 TL’ye kadar geriler. Şu anda en fazla meyve şeftali satılıyor. Hem uygun hem de tam zamanı olduğu için” şeklinde konuştu.

“FİYATLAR YAZ BİTENE KADAR DEVAM EDER”

Pazarın en düşük fiyatlı sebzesinin domates olduğunu ifade eden pazarcı Gökhan Işık, “Fiyat şu anda 8 TL. Bu fiyatların düşük olması bol olmasından kaynaklanıyor. Devamında ise 10 TL ile salatalık, baklagiller, fasulye, 20-15 TL arasında seyrediyor. Biberler ise 10-15 TL arasında satıyoruz. Pazarın en pahalı sebzesi ise 40 TL bamya. Bunun sebebi ise bol olmadığından kaynaklanıyor. Vatandaşlar ihtiyacı olduğu kadar alabiliyorlar. Bu fiyatlar yaz bitene kadar devam eder” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Mizah 1 yıl önce Şikayet Et
    Hangi pazarda ? Sahtekarlar iktidarında sarayın önüne TUİK referans kabul etsin diye çakma pazar mı açıldı ?
    Cevapla
  • Sakaryalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Pazarın en pahalısı Patatestir (10-12TL) ARKADAŞ. Neden mi? En kolay ve bol üretilir de ondan. İnsanların temel gıdası bu kadar KAZIK olmamalı. Gerisi lafı güzaf.
    Cevapla
  • Sakaryalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Pazarın en pahalısı Patatestir (10-12TL) ARKADAŞ. Neden mi? En kolay ve bol üretilir de ondan. Gerisi lafı güzaf.
    Cevapla