Türk zırhlıları o ülkede görüntülendi

Türk savunma sanayi tarafından yerli ve milli olarak üretilen "Otokar Cobra II" ve "Nurol Ilgaz" zırhlı araçları Fildişi Sahilli’nde görüntülendi.

GİRİŞ 08.08.2022 10:59 GÜNCELLEME 08.08.2022 15:36
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Otokar Cobra II ve Nurol Ilgaz zırhlı araçları Fildişi Sahilli’ndeki geçit töreni hazırlıklarında görüntülendi.

Otokar ve Nurol Makine tarafından üretilen zırhlı araçları Fildişi Sahili’nde görüntülendi. Araçların 7 Ağustos tarihinde düzenlenmesi planlanan geçit töreninin hazırlıklarında görüntülendiği aktarıldı. Bu kapsamda Otokar Cobra II ve Nurol Ilgaz zırhlı araçlarına ek olarak ABD merkezli TAG tarafından üretilen LT-79 ve Çin üretimi WZ-551 zırhlı araçları da görüldü.

OTOKAR’DAN 34 MİLYON DOLARLIK İHRACAT

OTOKAR tarafından adı açıklanmayan bir ülkeye 34 milyon dolar değerinde 4×4 Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç ihracatı gerçekleştirildi. Bu bağlamda ihracat KAP (Kamuoyu Aydınlatma Platformu) yoluyla duyuruldu.

KAP üzerinden yapılan bildirimde, "Şirketimiz, 4×4 Taktik Tekerlekli Zırhlı araçlar ile bu araçların yedek parça, bakım ve eğitim hizmetleri satışını kapsayan, yaklaşık 34 Milyon USD bedelli, yeni bir ihracat sözleşmesi imzalamıştır. Sözleşme, teminat mektubu işlemlerinin tamamlanması ve ihracat ile ilgili gerekli izinlerin alınmasını takiben yürürlüğe girecektir. İlgili teslimatların bu yıl içerisinde başlayarak 9 ay içerisinde tamamlanması planlanmaktadır" ifadeleri kullanıldı.

TÜRKİYE 2020 YILINDA 9 ÜLKEYE 279 ZIRHLI ARAÇ SATTI

Birleşmiş Milletler (BM) Konvansiyonel Silah Kaydı – UNROCA’nın açıkladığı verilere göre, Türk şirketleri tarafından 2020 yılında 9 farklı ülkeye 279 zırhlı araç ihracatı gerçekleşti. Verilere göre Türkiye zırhlı araç ihracatını Asya, Afrika, Güney Amerika ve Avrupa kıtasına gerçekleştirdi.

Türkiye’nin 2019 yılında zırhlı araç ihraç ettiği ülkeler:

Türkiye’nin 2018 yılındaki 309 adet zırhlı araç satışı yaklaşık %16 düşerek 2019’da 259 adede gerilemişti. 2020 yılında 2019’a göre %7,72 artış ile 9 ülkeye 279 araç ihracatı (teslimat) gerçekleşti. 2019 yılında 7 ülkeye ihracat gerçekleşmişti.

Ayrıca veriler firmaların teslim edeceği veya sözleşmesi imzalanan araçları değil teslim edilen araçları içeriyor. 2018 yılında 309 araç ile Türkiye’nin zırhlı araç ihracatı son on yılın en yüksek seviyesine çıkmıştı. 2019 yılında 259 araç ile önemli bir düşüş yaşanmıştı. 2020 yılında gerçekleşen 279 araçlık teslimat ile sayılarda toparlanma kayda geçmiştir.

KAYNAK: DEFENCETÜRK
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Otokar Altay tankını yapacaktı vermediniz adamlara BMC ethem batırdı. Şimdi adamların ürünleriyle gururlanın böyle. Savunma sanayi havası atarken bari ne yaptığınıza dikkat edin, alttaki safa gelince, keşke sende araplara azıcık Türkçe öğretseydin de bir işe yarasaydı, yerli milliler arapça öğreneceğim diye takla atmazdı.
    Cevapla
  • Ordulu 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar kendi dillerinde değilde ,Fransızca konuşuyorlar. Osmanlı ve Türkiyekötü ve dikdatör öylemi?????
    Cevapla