Apple’dan Tayvan’daki tedarikçilerine “Çinli Taipei” etiketi uyarısı

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan ziyareti Apple'ı alarma geçirdi. Şirket Tayvan'daki tedarikçilerini Tayvan'ı bağımsız bir ülke olarak tanımlamamaları için "Tayvan'da üretildi" etiketi kullanması konusunda uyardı.

Apple’dan Tayvan’daki tedarikçilerine “Çinli Taipei” etiketi uyarısı
Apple’dan Tayvan’daki tedarikçilerine “Çinli Taipei” etiketi uyarısı
GİRİŞ 06.08.2022 16:12 GÜNCELLEME 06.08.2022 16:46
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan'ın başkenti Taipei'ye yaptığı son ziyaret sonrasında Çin ile ABD arasındaki tansiyon iyiden iyiye yükseldi. Bu olay ışığında Apple da tedarikçilerine bir uyarı yapma gereği duydu.

Şirket, Tayvan'dan Çin'e yapılan sevkiyatlarda para cezası veya ithalat engeli ile karşı karşıya kalmamak için tedarikçilerini Çin gümrük yasalarına uymaya çağırdı. Apple, Çin'in ABD'den intikam almaya yönelik bir girişimde bulunabileceğini düşünüyor.

Apple Çin'e alternatif arıyor! iPhone üretimleri Hindistan'a kayabilirApple Çin'e alternatif arıyor! iPhone üretimleri Hindistan'a kayabilir

Gümrük yasalarına uyulmaması durumunda gönderiler Çin gümrük yetkilileri tarafından alıkonulabileceği gibi para cezası uygulanması ve ithalat engeliyle sonuçlanabiliyor.

Bu kapsamda teknoloji devi, tedarikçilerine Çin'in Tayvan'da üretilen tüm parça ve bileşenlere yapım yeri olarak "Tayvan, Çin" veya "Çinli Taipei" etiketi eklenmesine yönelik e-posta gönderdi.

KAYNAK: HABER7, THE REGISTER
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 5
  • alemdar 1 yıl önce Şikayet Et
    Cini ingiltere yönetiyor amerika ingilizlere yani kraliyet ailesine sormadan gitmezdi. Reset dümesine bastılar ya baktılar vürüz ile olmadı şimdi bu büyük haydutlar savaşı göze aldılar . Hiç bir zaman bukadar bukadar közü kara görmedim bunları Atom savaşı bile gelebilir .İnsaları zaten bir hiç olarak görüyorlar yeter bunlar üstseviyede olup dünyada madenleri sömüsünler ....ama bir şey unutuyorlar bunların bir hesabı varsa Allahımın da bir hesabı vardır yeterki Uyanık olalım ve büyük savaşa hazır olalım bizim dingil muhalifet de inşallah bir gün onların pion olmaktan vazgecer ...
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    usa orayi karistirip kendi urettigi seyleri dunya satma oyunu idi cips yada cok parca tayvan uretiliri akli sira onlarin cine yem edecek usa gelip cin ile savas mi yapacak hic sanmiyorum
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Tayvani cin'in onune atiyor baska birsey degil yani ukraynayi rusyanin onune attigi gbi
    Cevapla
  • xray 1 yıl önce Şikayet Et
    Çin hiçbir nane yiyemez. Lal gibi seyrederler.
    Cevapla
  • Zaza. 1 yıl önce Şikayet Et
    zamana hurma agaçları bunlar. kesilirse onlarda biter.
    Cevapla