THY'den farkındalık projesi

Türk Hava Yolları, engelsiz seyahat uygulaması projesi kapsamında uygulamaya başladığı ayçiçeği yaka kartı engelli ve hareket kabiliyeti kısıtlı misafirlerinin seyahatleri daha kolay hale gelecek.

THY'den farkındalık projesi
THY'den farkındalık projesi
GİRİŞ 06.08.2022 11:08 GÜNCELLEME 06.08.2022 11:08

THY 'Farklılıklar Değer Katar' programı kapsamında otizm, demans, kaygı bozukluğu, görme ve duyma güçlüğü gibi görünmeyen engelleri olan misafirlerine sunduğu ayçiçeği yaka kartlarıyla, hem yer hizmetleri çalışanlarının hem de kabin ekiplerinin farkındalığına katkıda bulunuyor. Böylelikle özel ilgiye ihtiyaç duyabilecek misafirlere daha fazla zaman ayrılmasına imkân oluşturuluyor. Dünyada görünmeyen engellerin sembolü olan ayçiçeği yaka kartları, İstanbul Havalimanı'nda iç ve dış hatlarda bulunan özel hizmet kontuarlarından ücretsiz olarak temin edilebiliyor.

HİZMETLERİ GELİŞTERLEYE DEVAM EDECEĞİZ

Uygulamanın hayata geçirilmesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi “Türk Hava Yolları olarak sunduğumuz ayrıcalıklı seyahat deneyimini geliştirirken misafirlerimizin beklenti ve ihtiyaçlarına odaklanıyor, bu yönde projeler üretiyoruz. Bu sayede, farklı kültür ve coğrafyalardan her gün yüzbinlerce misafirimizi yüksek memnuniyet oranıyla gökyüzünde ağırlıyoruz. Dünyada en çok ülkeye uçan ve uçtuğu her noktanın keşfedilmeyi bekleyen değerleri olduğuna inanan havayolu olarak, bulutların önündeki engelleri kaldıracak hizmetler geliştirmeye devam edeceğiz”dedi.

GÖRÜNMEZ ENGELERE SAHİP YOLCULAR ARTIK GÜVENLE SEYAHAT EDECEK

Projede birlikte çalışılan Hidden Disabilities Firması CEO’su Paul White ise “Türk Hava Yolları’nın Görünmeyen Engeller Ayçiçeği global ağına katılmasından memnuniyet duyuyoruz. Eğitimimizi 17.000 personeline sunma başarısına imza atan Türk Hava Yolları, havacılığı erişilebilir kılma kararlılığını yüksek düzeyde gösteriyor. Görünmez engellere sahip yolcular, Türk Hava Yolları ailesinin nezaketi, anlayışı ve ihtimamı ile karşılanıyor ve dünyanın 129 ülkesine güvenle seyahat edebiliyor" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.