Muharrem ayı başladı, aşurelik malzemelere ilgi arttı

Bu yıl 8 Ağustos’a denk gelen Aşure Günü öncesinde, e-ticaret markası Hepsiburada'da aşurelik malzemelere talep arttı.

Muharrem ayı başladı, aşurelik malzemelere ilgi arttı
Muharrem ayı başladı, aşurelik malzemelere ilgi arttı
GİRİŞ 06.08.2022 01:50 GÜNCELLEME 06.08.2022 01:50
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

E-ticaret markası Hepsiburada’nın açıklamasına göre, aşure yapımında kullanılan malzeme ve gıdalara yönelik talepte artış yaşanıyor. Aşure için gerekli malzemeleri e-ticaret markasından tamamlamayı tercih edenlerin en çok ilgi gösterdikleri ürünse, bir önceki aya oranla satışı yüzde 56 artan aşurelik tencereler. Aşure pişirmek için gerekli derinliğe sahip çelik tencereleri, geçtiğimiz aya oranla talepleri yüzde 36 artan aşurelik kaplar ve yüzde 35 artan kuru gıda ve bakliyatlar izliyor.

Sarı üzüm, gün kurusu ve kuru incir zirvede

E-ticaret markasının paylaştığı bilgilere göre, aşureye lezzetini veren kuru gıda ve bakliyatlar arasında ise en yoğun talep gören ürünler pirinç, bulgur ve nohut olarak sıralandı. Aşurenin olmazsa olmazlarından sarı üzüm, gün kurusu ve kuru incir gibi kurutulmuş meyveler de e- ticaret markasının müşterileri tarafından en çok sipariş edilen ürünler arasında yer aldı. Aşurenin lezzetine lezzet katan ve süsleme için eklenen kuru yemişlerde ise zirvedeki fındığı ceviz, badem ve susam takip ediyor.

Chia tohumu ve Hindistan cevizi de revaçta

Hepsiburada’nın paylaştığı bilgilerde dikkat çeken diğer ürünler chia tohumu ve Hindistan cevizi oldu. Siparişlere göre, aşurelerine daha da sağlıklı ve doğal bir dokunuş eklemek isteyenler, süsleme için kullanılan geleneksel kuru yemişler olan fındık, ceviz ve susamın haricinde, Hindistan cevizi, yulaf, hurma, chia gibi ürünlere de büyük ilgi gösteriyorlar.

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Mahmut 1 yıl önce Şikayet Et
    Aşura günü 10 Muharrem yani Kerbelada Peygamberimizin biricik torunu Hz Hüseyin ve evlatlarıyla ashabının şehit edildiği ve çocuk ve bayanların esir edilip şehir şehir zincirlerle gezdirilip hakaret ettirildiği gündür. Bu acı günde tatlı yapmak Yezidin bu günü unutturmak için uydurduğu hurafedir. Lütfen biraz basiretli olalım ve Peygamberimize ve evlatlarına saygı gösterelim
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    ilgi değilde fiyatları yükseldi diyin bari
    Cevapla
  • Acı tatlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Aşure denilince akla ümmetin hali değilde aşure tatlısı geliyorsa, beyinler işgal edilmiş demektir?
    Cevapla
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    bu aya has aşure yapmak bidattir hurafedir
    Cevapla
  • Bej-i lüle 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendin söyle; kendin dinle! Ben anacağızıma dinletemedim. Muharrem ayı girer girmez etekleri tutuşur aşure malzemesi almak için. Tatlı yapmanın bid'at olduğunu anlatıyoruz ama nafile. Bu bid'at sadece Türkiye'de var. Başka hiçbir islâm ülkelesinde aşure yapıp dağıtmak yok.
    Cevapla