Balon balığı için yeni karar! Fiyatı arttı

Balon balığı türlerinden 'lagocephalus sceleratus' avcılığı yapan balıkçılara, 200 bin adede kadar adet başına 12,5 lira, diğer türlerini avlayanlara da 1 milyon adede kadar adet başına 2,5 lira destekleme ödemesi yapılacak.

GİRİŞ 05.08.2022 09:13 GÜNCELLEME 05.08.2022 11:24
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Balon Balığı Avcılığının Desteklenmesi Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kararla Türkiye kara sularında yayılım gösteren yabancı istilacı balon balıklarının popülasyonlarının ve stoka katılım oranlarının düşürülmesi, ülke balıkçılığının ve ekonomisinin uğrayacağı zararın azaltılması, sucul biyolojik çeşitliliğin ve stokların korunması, kaynakların sürdürülebilir ve rasyonel kullanılabilirliğinin sağlanması hedefleniyor. Bu kapsamda, geçerli ruhsat tezkeresine sahip balıkçı gemisi ile su ürünleri avcılık faaliyeti yapan ve istilacı balon balığı türlerini avlayan balıkçılara adet başına yapılacak doğrudan destekleme ödemesi yeniden belirlendi. Kararla, belirlenen adet sınırı düşürülürken adet başına yapılacak destek tutarı ise artırıldı.

Buna göre, balon balığı türlerinden "lagocephalus sceleratus" avcılığı yapan balıkçılara 200 bin adede kadar (200 bin adet dahil) adet başına 12,5 lira destekleme ödemesi yapılacak. Diğer balon balığı türlerine ise 1 milyon adede kadar (1 milyon adet dahil) adet başına 2,5 lira ödenecek.

Karar, 1 Ocak 2022'den geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Hasanbb 1 yıl önce Şikayet Et
    Balık avlanarak türlere engel olamazsınız. Bu balık Bana kaleye kadar aslan başlığıyla beraber geldi. Marmaraya girecektir. Karadenize devam edeceğini düşünmüyorum. Fakat tutmak değil çözüm. O bizim besinleri ize saldırıp yiyorsa çözüm onu sofrada tüketme alışkanlıpıdır. Başka hiçbir çözüm yerel türleri ize zarar veren hiçbir canlıyı yok ettirmez. Yemeliyiz. Afiyet olsun.
    Cevapla
  • Dadaş 25 1 yıl önce Şikayet Et
    japonlar bunu yiyi yor zehirli kismini ayirip.usta mutfak şefleri yetiş se sorunda azda olsa cözülür.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayi siniri olmasa bizi. Millet tamaminin kokunu kurutur. Sayi siniri vermeyin. Aslan baligida dahil olsun.
    Cevapla
  • Osmanlı Torunu 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu balıkları yakalansa da bir şekilde kullanılması gerekiyor. Millet amerikada yılan yeme festivali yapıyor diye yılanları telef etmiyor. madem yakaladınız bunları işleyecek tesist veya işletme kurulsun onlara destek verilsin. Ayrıca bu kararı sadece bizim ülkemiz değil tüm akdeniz ülkelerinin alması ortak çözüm bulunması için çaba verilmesi için uluslar arası platformlarda konuşulsun.
    Cevapla
  • Veli 1 yıl önce Şikayet Et
    Iftciyede böyle ödeme yapıp bırakın süt et mazot bilmem ne desteğini
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    yarin cikarlar cok degerli balik idi yok ettik derler para oldumu benim halkin gider baska ulkene alir ben yakaladim der satar
    Cevapla
  • Abdi 1 yıl önce Şikayet Et
    Demekki bu kadar sığ bir kafa yapınız var ... unutmayınki sizde o halkdan birisiniz ve balıkcılık yapsanız gidip ordan burdan balon toplayacaksınız ... eee boşuna dememişler kişiyi nasıl bilirsiniz ??? KENDİM GİBİ BİLİRİM
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle