Tahıl sevkiyatında hareketli saatler! MSB'den peş peşe açıklama

Milli Savunma Bakanlığı, Ukrayna limanlarından toplam 58 bin ton mısır taşıyan 3 geminin Türkiye, İngiltere ve İrlanda’ya gitmek üzere hareket ettiğini açıkladı.

GİRİŞ 05.08.2022 07:41 GÜNCELLEME 05.08.2022 14:47
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin yoğun diplomasi trafiği ile harekete geçirilen 'tahıl koridoru' tüm hızıyla devam ediyor.

Milli Savunma Bakanlığı, Ukrayna limanlarından toplam 58 bin ton mısır taşıyan 3 geminin Türkiye, İngiltere ve İrlanda’ya gitmek üzere hareket ettiğini açıkladı.

İKİNCİ GEMİ YOL ÇIKTI

Ukrayna’dan İrlanda’ya gidecek olan ve 33 bin ton mısır taşıyan Panama bayraklı NAVISTAR isimli gemi Odessa Limanı’ndan hareket etti. Gemi İstanbul’un kuzeyinde Müşterek Koordinasyon Merkezi tarafından  denetime tabi tutulacak.

13 bin ton mısır taşıyan ikinci gemi de Ukrayna’dan İngiltere’ye gitmek üzere Çernomorsk Limanı’ndan hareket etti. Malta bayraklı ROJEN isimli geminin seyri de Müşterek Koordinasyon Merkezi tarafından an be an takip ediliyor.

Ukrayna’nın Çernomorsk Limanı’nda bekleyen POLARNET isimli Türk bayraklı gemi de Karasu’ya gelmek üzere hareket etti. 12 bin ton mısır taşıyan gemi Karasu’ya varmadan önce İstanbul’un kuzeyinde Müşterek Denetleme Timi tarafından denetime tabi tutulacak.

UKRAYNA'YA GİDECEK OLAN GEMİYE DENETİM

Tahıl sevkiyatı anlaşması çerçevesinde tahıl ürünlerinin Ukrayna limanlarından emniyetli sevki için Milli Savunma Üniversitesi Yerleşkesinde oluşturulan Müşterek Koordinasyon Merkezinde görevli Türkiye, Ukrayna, Rusya ve Birleşmiş Milletler (BM) temsilcileri, tahıl almak üzere Ukrayna'ya gidecek "Fulmar  S" isimli boş gemide denetim yapmaya başladı.

BAKAN AKAR'DAN AÇIKLAMA

Bakan Akar, Ukrayna'daki tahıl sevkiyatının planlandığı gibi aralıksız devam ettiğini söyledi. Akar, "Bir gemi intikal etti Lübnan'a doğru gidiyor. 3 gemi de yola çıkıyor bilindiği üzere." dedi.

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 33
  • AHMET 1 yıl önce Şikayet Et
    Aslında tahılın çoğunu Türkiye olarak biz alsak Türkiye deki aşırı yükselen fiyatları düşürmek için.
    Cevapla
  • Niyazi 1 yıl önce Şikayet Et
    Oaşırı fiyatlı dediğin tahıl ve saire aşırı pahalı mazot ve gübreyle meydana geliyor ön ce mazotu gü breyi düşürsünler
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Aslında, nasıl bizden ucuza tahıl üretiyorlar diye merak etsek, üretip dünyaya biz satsak?
    Cevapla
  • Akçaabatlıselçuk 1 yıl önce Şikayet Et
    AÇ AVRUPAyı BİZİM SAYEMİZDE DOYUYOR HALA TÜRKLERİ -TÜRKİYEYE NANKÖRLÜK EDİYOR -SEVMİYORLAR -VARMI BİZİM GİBİ BARIŞTAN YANA 1.Cİ ÜLKE
    Cevapla
  • Yado 1 yıl önce Şikayet Et
    Güzel habere ve güzel işe takdir lazim buna öncülük eden devletimize ve idarecilerine de bravo demek lazim.
    Cevapla
  • İstanbul 1 yıl önce Şikayet Et
    Acayip güzel haberler Yaşasın güzel ülkem
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok şükür... Bu tahıl yolunun açılması çok iyi oldu... Hububat fiyatları fırlamasın yağdır ekmektir ucuz kalsın
    Cevapla
  • fati 1 yıl önce Şikayet Et
    Peki kazık fiyattan mazot bübre alan çiftçi ne yapacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle