Servis ücretlerine en az yüzde 40 zam geliyor

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala servis ücretlerine en az yüzde 40 zam bekleniyor.

GİRİŞ 04.08.2022 11:10 GÜNCELLEME 04.08.2022 11:49
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

En son nisanda zam gelen okul servisi ücretlerine beklenen zamla birlikte yıllık servis ücretleri en az 6 bin 600 liraya yükselecek.

İstanbul Taşımacılar Birliği Derneği (İSTAB) Başkan Vekili Aziz Baş, zam oranının ne kadar olacağını öngöremediklerini, "maliyet artışlarına göre fiyatlarda güncelleme yapılacağını" belirtti.

Okullar ne zaman açılacak? MEB'den yeni eğitim öğretim yılı öncesi okullarda kritik değişiklik!Okullar ne zaman açılacak? MEB'den yeni eğitim öğretim yılı öncesi okullarda kritik değişiklik!

Yeni Şafak’ın haberine göre İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Günhan Sınar şunları söyledi:

"Şu anda servislerimiz haftada beş gün olarak hizmet veriyor. Yıllık ücretler sekiz buçuk ay olarak hesaplanıyor. Peşin ödemelerde yüzde 5 indirim gerçekleşiyor. Ayrıca bu ücretlere ek, ilkokul ve ortaokullarda rehber personel var. Bu fiyatlara yüzde 35 rehber personel ücreti ekleniyor. Etüt için kullanılan servislerde, fiyatlara yüzde 30 daha ekleniyor."

Yeni fiyat tarifesiyle ilgili teklifler 15-20 Ağustos tarihleri arasında UKOME’de tartışılacak ve ay sonunda kesinleşecek.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 41
  • sade 1 yıl önce Şikayet Et
    yakıta indirim gelirken servislere gelecek olan bu zam ne alaka derim sadece
    Cevapla
  • Turk 1 yıl önce Şikayet Et
    Mazot 30 dan 25 e düştü ne zammı. Bu enflasyonda zarar eden tek grup sabit gelirlilerdir. Diğer esnaf üretici vs. Hepsinin fiyatı 3 e 4 e katladı. Nokta.
    Cevapla
  • PAŞA 1 yıl önce Şikayet Et
    Çocuğunu servise verenler acaba sizler okula servislemi gittiniz.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bazı aklıevveller diyor ki bu neyin zammı. Arkadaş minibüsün yakıt masrafı arttı,kasko fiyatı arttı, trafik sigortası fiyatı arttı, yazlık lastik-kışlık lastik fiyatları arttı, minibüsün bakım masrafları arttı, araç muayene ücreti arttı, mtv vergisi arttı, en önemlisi EVİ GEÇİNDİRME MASRAFLARI ARTTI. Siz hala servis ücretleri niye arttı diye soruyorsunuz ya pes diyorum.
    Cevapla
  • Emre 1 yıl önce Şikayet Et
    adam haklı beyler dağılın
    Cevapla
  • uye 1 yıl önce Şikayet Et
    neden zam yapılıyor ki? petrol fiyatları düşüşte. yıllık enflasyon %80 ama maşallah servis eyllde bir önceki yıla göre %120 artmış olacak heralde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle