Borsa İstanbul'dan yeni rekor!

Borsa İstanbul küresel piyasalardan pozitif ayrışmaya devam ediyor. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, açılışta yüzde 0,91 artışla 2.709,01 puana çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

GİRİŞ 04.08.2022 10:10 GÜNCELLEME 04.08.2022 10:59
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 24,55 puan ve yüzde 0,91 değer kazanarak 2.709,01 puana yükseldi. Endeks böylece, açılışta rekor kırdı.

Bankacılık endeksi yüzde 1,07 ve holding endeksi yüzde 0,92 artış kaydetti. Tüm sektör endeksleri güne yükselişle başlarken, en fazla kazandıran yüzde 1,20'yle ulaştırma oldu.

BIST 100 endeksi dün yüzde 1,39 değer kazanarak 2.684,46 puanla tüm zamanların en yüksek kapanışını gerçekleştirdi.

Analistler, jeopolitik risklere ilişkin endişelerin geri plana atılması ve yatırımcıların beklentilerden iyi gelen şirket finansal sonuçları ve makroekonomik verilere odaklanması ile küresel pay piyasalarında pozitif bir seyir izlendiğini söyledi.

Bugün İngiltere Merkez Bankası (BoE) faiz kararının yanı sıra yoğun veri gündeminin takip edileceğini aktaran analistler, aralık ayından bu yana her toplantısında 25 baz puanlık faiz artırımına giden BoE'nin, bu ay faizi 50 baz puan artırmasının beklendiğini bildirdi.

Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 2.720 seviyesinin direnç, 2.600 puanın destek konumunda bulunduğunu ifade etti.

KAYNAK: AA
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    İki yıldır kanımızı emiyorlar. Ana paramızdan yüzde yetmiş zarardayız hâlâ. Bunun neresi rekor klgyo . Herşey yüzde 400 yüzde 500 arttı. İnşaat emlak uçtu. Adeta Bizim paralarımızı gasp ettiler, servetlerine servet kattılar. Allah yetirmesin. Hayrını görmeyin. Bunun adı sahtekârlık, düzenbazlık değil mi. Araştıran soranda olmayınca istediklerini yapıyorlar.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    O işler öyle olmuyor. Dunyanin en guclu ulkesi de amerika ama kuweyt dinari 3 kat degerli. Sen yatirim yapma belli ki zirvalayacaksin
    Cevapla
  • Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    İki yıldır ana paramızdan yüzde yetmiş zarardayız. Bunun neresi rekor biri bana anlatsın, örneğin spk araştırsın anlatsın. Tersine rekordayız. Kimseyi kandırmayın yanlış yönlendirmeyin. Borsadan uzak durun.
    Cevapla
  • Anti 1 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl rekor borsanın en iyi kağıdı Ereğli var 3 aydır zarar. Hikaye. Anlatmayın ya nerede masa bilgisayar varsa onlar gidiyor
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    borsa rekor kırıyor kola fiyatları içecekler fiyatları birbiriyle yarışıyor bizim milli yerli kola kristal geri geri rekora koşuyor el atın şu vurguna artık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle