ABD-Çin gerilimi kripto para piyasalarını nasıl etkileyecek?

Fed Başkanı Powell'ın açıklamalarıyla yükselen Bitcoin'de, bu hafta ABD-Çin arasında Tayvan sebebiyle artan gerilim duraksamaya yol açtı. Peki önümüzdeki süreçte ABD-Çin gerilimi kripto para piyasalarını nasıl etkileyecek?

GİRİŞ 04.08.2022 08:35 GÜNCELLEME 04.08.2022 10:53

Fed'in 75 baz puanlık faiz artırımı öncesinde 21.600 dolar civarında seyreden Bitcoin, özellikle Fed Başkanı Jerome Powell'ın faiz artırımlarında yavaşlama sinyali vermesinin ardından yükselişe geçmişti.

Artan risk iştahıyla Bitcoin cumartesi günü 24.000 doları aşarken bu yükselişi ABD ile Çin arasında artan tansiyon frenledi.  Bitcoin bu sabah güne 23.123 dolar seviyesinde başladı. Peki önümüzdeki süreçte ABD-Çin gerilimi kripto para piyasalarını nasıl etkileyecek? Tahminler neler? İşte cevabı...

YENİDEN 23 BİN DOLARIN ÜZERİNE ÇIKTI

Bybit Türkiye Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü, kripto para piyasalarında yaşanan gelişmeler ışığında yaptığı değerlendirmelerde şu ifadeleri kullandı:

"Ağustos ayı boyunca merkez bankası toplantılarının olmaması ile para politikaları yönünden rahatlama yaşayacağız diye çıktığımız yolda bir ara 290 bin kişinin Pelosi’nin uçağını havadan canlı yayınla izlerken kendimizi bulduk.

Kripto paralar bu haberden olumsuz etkilenirken, Pelosi’nin başlayan Tayvan ziyaretinde Çin ile olan gerginliğinin artmamasıyla Bitcoin yeniden 23.000$ seviyesi üzerine çıktı.

Ancak kripto paralar lokal tarafta yeni bir FUD haberi ile karşı karşıyayız. Solana ekosistemi kullanıcıları Phantom, Slope ve Trustwallet üzerinden saldırıya uğradılar ve 5000’den fazla cüzdan hacklenip boşaltıldı.

YATIRIMCI GÜVENİNDE KALICI ZEDE!

Durumun bu yönde olması nedeniyle fiyatlamalar konusunda toparlanma görmemiz biraz zaman alabilir. Fed endişeleri gündemde şuan önemli kategorisinde yer almıyor ancak Solana hacklenme konusu Terra Luna olayı sonrası yatırımcıların güvenlerinde kalıcı zede bırakabilir.

BİTCOİN İÇİN FLAŞ TAHMİN

Bu nedenle Bitcoin 23.500$ seviyesini yukarı yöne doğru kıramadığı takdirde aşağıda yeniden 20.500-21.000$ aralığına kısa vadeli risklerle geri çekilme görebiliriz.”

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.