Gazprom: “Yaptırımlar nedeniyle Rusya’ya gaz türbini teslimatı imkansız”

Gazprom, Rusya'dan Avrupa'ya gaz akışını sağlayan Kuzey Akım 1 boru hattında bakım ve onarım çalışmaları çerçevesinde Kanada’ya gönderilen gaz türbininin yaptırımlar nedeniyle Rusya'ya teslimatının “imkansız” olduğunu ifade etti.

Gazprom: “Yaptırımlar nedeniyle Rusya’ya gaz türbini teslimatı imkansız”
Gazprom: “Yaptırımlar nedeniyle Rusya’ya gaz türbini teslimatı imkansız”
GİRİŞ 04.08.2022 02:10 GÜNCELLEME 04.08.2022 02:10
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Ukrayna'ya saldırıları nedeniyle Batılı ülkelerin Rusya'ya yönelik yaptırımları devam ederken, Rus devlet enerji şirketi Gazprom, 27 Temmuz’da Avrupa'ya gaz akışının sağlandığı Kuzey Akım 1 boru hattında bakım çalışmaları başlatmıştı.

Gazprom tarafından yapılan açıklamada, gaz krizinin artarak devam edeceği sinyali verildi. Kuzey Akım 1 boru hattının Portovaya kompresör istasyonundaki bir gaz türbinin bakım için Kanada'ya gönderildiğini ancak teslim alınamadığını aktaran Gazprom, "Kanada, Avrupa Birliği (AB) ve İngiltere'nin yaptırımları ile Siemens şirketinin yükümlülüklerini yerine getirmemesi nedeniyle türbin motorunun Portovaya'ya teslimatı imkansız" denildi.

Gazprom, 27 Temmuz'da Kuzey Akım 1 boru hattının Portovaya kompresör istasyonunda bakım çalışması başlatmış, boru hattından Avrupa'ya gaz akışı yüzde 20 seviyelerine kadar gerilemişti.

Bakım için Kanada'da bulunan türbin Rusya'nın taleplerine rağmen "yaptırımlar" gerekçesiyle teslim edilmemişti. Gazprom, türbinin hala teslim edilmemesi nedeniyle Portovaya'da şu an 1 türbin motorunun çalıştığını açıklamıştı.

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    avrupaya çok güzel oluyor biz buna sosyal demokrat kafası diyoruz abd de var avrupadada var bizdekiler hele hepsinden süper Allah bizimkilerin hizmetinden korusun yoksa şuan ülkede yiyecek ekmek olmazdı vaktinde adamlar 12adaları bile peşkes cektiler kimbilir ne avanta aldılar o devirde
    Cevapla
  • Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupayı zeki akilli bilirdim .ukrayna için kendini bitirecek.Rusyaya yaptirim ters tepti ,Rusya hala güçlü .kendi halki eziliyor Avrupanin .yanlış ata oynadilar
    Cevapla
  • Kazım 1 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar acısını çıkarır rahatça
    Cevapla
  • Soytarı 1 yıl önce Şikayet Et
    Gavur Gavura bile acımıyor Akıllı olun yunana saldırma yok S400 geri ver F35 vermem F16 Blok 70 de satmıyor F35 parasını da vermiyor patriot ta vermiyor gel sen bu Dünya Mafya Liderliği değil de bu nedir Rusya kendi kendine öyle veya böyle yeten bir Ülke öyle bir Topluluk kuracağız ki Herkes bizi satar menfaate bakar tek satmayan Azarbeycan Pakistan olur Gavur Kurt gibi koyuna saldıracak ya diyor ki suyumu niye kirlettiyorsun ben aşağı dayım nasıl suyu kirletirim deyince sen birde itiraz ediyon değil mi tutmayın beni yallah zaten bahane arıyor ya biran önce savunma da %100 yerli leşeceğiz bunu gizli yürüteceğiz
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendi bindikleri dalı kesiyorlar, ha gayret az kaldı, bir düşün hele görelim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle