Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ekonomideki son durumu değerlendirdi. AHaber'de konuşan Nebati'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Kur korumalı sistemin açıklandığı tarih yeni bir enstrümanla ülke içerisinde oynanan manipülatif ihanete varan söylemlerle bitirildiği ardı ardına gelen tedbirlerin geldiği bir adımdı.

6'ay sonra 7 ay geçti ve bir kabusu yaşayarak geçirdik bu süreci. Rusya'nın Ukrayna'ya savaş açmasıydı. Salgın sonrası savaş dünyadaki dengeleri değiştirdi. Bu bir kabus ve travmaya sebep oldu.

"SALGIN BOYUNCA TÜRKİYE FARKINI ORTAYA KOYDU"

Salgın dönemi boyunca Türkiye farkını ortaya koydu. Ticaret canlı ve yepyeni pazarlar bulundu.

(Salgın sonrası) Ekonomide bu işi biz bitireceğiz dediğimizde savaş planlarımızı öteledi. 

Savaş Türkiye'ye fiyat artışı olarak yansıdı.

"ERDOĞAN GİTSİN DİYENLER HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRAYACAK"

Türkiye'nin kapasitesi çok büyük. Ben ümitliyim... Türkiye salgın döneminde olduğu gibi şimdi de başarılı bir sonuç elde edecek. "Erdoğan gitsin" diyenler hayal kırıklığına uğrayacak. Alınacak başarılar hepimizi şaşırtacak.

Emtia fiyatları gerginlikten dolayı yükseliyordu, savaş ile beraber daha fazla arttı. Bu sürecin enflasyon ile yürüyeceğini ve biz muhalefetin bize bunun ile saldırmaya çalışacağını söylemiştik. TÜİK bugün rakamları açıkladı. Enflasyonun kalıcı olmaması için gerekli tedbirlerin alınması önemli. Ben umutluyum çünkü Türkiye salgın döneminde olduğu gibi öyle bir başarılı sonuç elde edecek bundan yüzde yüz eminim. Türkiye'nin potansiyelini bilmeyenlerin hayal kırıklığına uğrayacağını bir süreci yaşayacağız.

Türkiye altyapısını tamamlanmış bir ülke ve kapasitesi çok büyük. Yanı başımızda savaş varken bile çarklar döndü.

Tahıl koridoruyla dünyanın önemli bir problemi çözüldü.

Dar gelirliler için her adımı atacağız.

NEGATİF FAİZ VURGUSU

Dünyada 165 ülkeden 132'si negatif faiz veriyor.

Faiz artırımı dükkan kapanmasına neden olur.

KONUT FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Konut fiyatları üzerindeki baskıyı azaltmış olacağız. Cumhurbaşkanı dar gelirliler için projeyi açıkladı. Konut arzı için adımları atıyoruz.

Yüzde 25 kira sınırı ile kiracıyı koruduk.

İlan siteleri takibimizde, haksız artışlara izin vermeyiz.

Yorumlar 91 Yorum Var
  • misafir 04.08.2022 20:28
    O zaman tosyalı, ev kirası ticari sayılıyorsa, senden evi tutup odalarını kiraya verebilir miyim. Sonuçta bu ticaret değil mi?
  • misafir 04.08.2022 19:50
    Tosyalı, ben maaşıma %300 zam mı aldımda benden %300 kira istiyorsun. Dolarla ne işin var senin? Maaşını dolarla mı alıyorsun. Konut barınmak içindir. Bunun ticareti mi olur?
  • TOSYALI 04.08.2022 13:38
    zaeten ev sahiplerini eflasyona ezdirdiniz kardeşim 1000lira kira veren 0/0 45 3000liraveren 0/0 30 kademeli getirmediniz sıkıntı yaşıyoruz siz 11 liraya inenn doları tekrar 18 liraya geldi bunlarla uğraşın
  • Ömer 04.08.2022 13:35
    Bu pahalilikta yüzde 25 bile çok bence.
  • cevdet 04.08.2022 13:21
    market ve haller le ilgili adım neden atılmıyor çifçide 1 tl markette 10 tl
Daha fazla yorum görüntüle