Blok zincirler arası köprü Nomad'a 200 milyon dolarlık saldırı

Blok zincirler arası işlem yapılmasına olanak sağlayan köprülerden Nomad'ın Pazartesi günü saldırıya uğradığı belirtildi. Saldırıda toplam zararın 200 milyon dolar olduğu değerlendiriliyor.

Blok zincirler arası köprü Nomad'a 200 milyon dolarlık saldırı
Blok zincirler arası köprü Nomad'a 200 milyon dolarlık saldırı
GİRİŞ 02.08.2022 15:30 GÜNCELLEME 02.08.2022 15:30

Tokenler arası takas yapılmasına olanak sağlayan Nomad köprüsü, Pazartesi günü saldırıya uğradı. Hackerlar tarafından gerçekleştirilen saldırıda firmanın neredeyse bütün varlıkları çalınırken, toplam zararın yaklaşık 200 milyon dolar olduğu öğrenildi.

Tıpkı diğer blok zincirler arası köprüler gibi Nomad da kullanıcıların farklı blok zincirlere ait koinleri takas edebilmesine olanak sağlıyordu.

Pazartesi gerçekleşen saldırı, son dönemde dikkat çeken siber saldırı serisinin sonuncusu olurken, köprülerin güvenli olup olmadıkları hakkında soru işaretlerini gündeme getirdi.

Nomad ekibi CoinDesk'e yaptığı açıklamada saldırıyı doğrularken, "Şu anda devam eden bir soruşturma var, bu esnada blok zincir sektörünün önde gelen araştırma ve adli firmalarıyla çalışıyoruz.

Konu kolluk kuvvetlerine bildirildi, sorunu çözmek için değerlendirme çalışmaları devam ediyor. Hedefimiz bu olaya karışan hesapların tespitini yapmak , izini sürmek ve çalınan varlıkları yerine geri almak" ifadelerini kullandı.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.