Uçak havalandı altın fiyatları zirve yaptı!

Altın fiyatları küresel ekonomideki risklerin artmasıyla toparlanmasını sürdürürken Çin ve ABD arasındaki Tayvan geriliminin tırmanmasıyla dün son bir ayın en yüksek seviyesini gördü. ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'yi taşıyan uçağın havalanması ile piyasalarda da gerginlik hat safhaya çıktı

GİRİŞ 02.08.2022 13:36 GÜNCELLEME 02.08.2022 17:29
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Altın fiyatları, ABD-Çin ilişkilerinin gerilmesi ve küresel resesyon endişeleriyle paralel olarak üst üste beşinci seansta da kazanım elde etti ve son bir ayın zirvesini gördü.

TANSİYON YÜKSELDİ ALTIN FIRLADI
Dün ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin Asya gezisi çerçevesinde Tayvan’ı da ziyaret edeceğine dair iddiaların yayılması Washington ile Pekin arasında tansiyonu bir yandan çok sert yükseltti.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian yapılan açıklamada Çin’in, egemenliğini ve toprak bütünlüğünü korumak için sert tedbirler alacağını ve Çin ordusunun Pelosi’nin ziyaretini ‘‘oturup izlemeyeceğini” kaydetti.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’yi taşıyan uçağı Flightradar24 uygulaması üzerinden anlık 300 bin kişi tarafından izleniyor

ALTINA GÜVENLİ LİMAN DOPİNGİ

Pelosi’nin Tayvan’a gideceği iddiası Çin-ABD gerilimini tırmandırırken iki ülke arasında fırtınalı bir dönemin başlayacağına dönük endişeler altının güvenli liman özelliğini ön plana çıkartarak değerli metali temmuz başından bu yana en yüksek seviyesine çıkardı.

Dolardaki rallinin tersine dönmesi ve küresel ekonomiye ilişkin artan korkular altın fiyatlarını artıran bir başka gelişme oldu. Önceki hafta temmuz ayı içinde Fed'in 100 baz puanlık faiz artışı yapacağı beklentileriyle ons başına 1680 dolara kadar gerileyen altın piyasasında Fed'in açıklamasının ardından agresif tutumun yavaşlayacağı beklentileri ile düşüş sona ermişti.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI
Gram Altın: 1030 TL
Çeyrek Altın: 1693 TL
Ons: 1801

ASYA BORSALARI, PELOSİ'NİN OLASI TAYVAN ZİYARETİNE İLİŞKİN ENDİŞELERLE SERT DÜŞTÜ

Bu gelişmelerle kapanışta Çin'de Şanghay bileşik endeksi yüzde 2,26 azalarak 3.186 puan ve Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 0,52 gerileyerek 2.440 puan oldu.

Japonya'da Nikkei 225 endeksi yüzde 1,4 azalışla 27.595 puandan günü tamamladı. Dolar/yen paritesinin, aşağı yönlü hareketini 5'inci işlem gününe taşıyarak 130,4 ile 2 ayın en düşük seviyesini görmesinin ardından Japonya Maliye Bakanı Suzuki Şuniçi de açıklamalarda bulundu. Ülke para biriminin ekonominin temellerini yansıtan bir şekilde istikrarlı hareket etmesi gerektiğini belirten Sunuçi, Japon yenindeki "aşırı" dalgalanmalara ilişkin endişe duyduğunu söyledi.

Hindistan'da Sensex endeksi yüzde 0,32 düşüşle 57.923 puanda, Hong Kong'da Hang Seng endeksi yüzde 2,67 kayıpla 19.623 puanda seyrederken, Avustralya Merkez Bankası'nın, politika faizini beklentiler doğrultusunda 50 baz puan artırarak yüzde 1,85'e çıkarmasının ardından ASX 200 endeksi yüzde 0,1'lik kazançla 6.998 puanda seyrediyor.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 65
  • doğruya doğru 1 yıl önce Şikayet Et
    ziyaaa!!!!
    Cevapla
  • Hyr 1 yıl önce Şikayet Et
    adamlardas ne ego var ya. sadece ülkelerin birbirine konuşmasına da müsade etmiyor. amerika da aynı olsa çindeki şirketleri sınır dışı etse nolur.
    Cevapla
  • ... 1 yıl önce Şikayet Et
    3. Dunya savasi tayvandan cikacakmis...
    Cevapla
  • Kürşat 1 yıl önce Şikayet Et
    Kindar değil Çin zulüm devleti Amerikada aynısı tek farkı en azından Amerikada Camiiler serbest Çinde değil! O yüzden Çin daha Köpek!
    Cevapla
  • Bircihan 1 yıl önce Şikayet Et
    hic kimse kusura bakmasın bunlarin hepsi bir oyun bu iyunun icin de en basindan beri abd rusya çin var abd ukraynayi ateşe atarak ab kucakladı abd çin ile konuşarak senin elinde altın rezervin cok altin fiyatlarını yukari taşıyalım bundan hem sen hem ven karlı çıkacağız dedi ve vu aşamada rus altına ambargo koyuldu piyasa altin önce baskilandi rusya altinlari ucuz fiyattan alındı sonra yukarı hoplatildi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle