Petrol fiyatları düşüyor! Akaryakıt fiyatlarına indirim beklentisi

Petrol ve dolar kurundaki hareketlilik beraberinde akaryakıt indirim ve zam haberlerini beraberinde getiriyor. Motorin ve benzin fiyatlarına peş peşe uygulanan indirimin ardından LPG fiyatlarına zam yapılmıştı. Brent petrol piyasalarında gözlemlenen düşüsün ardından LPG, motorin ve benzin fiyatlarında indirim beklentisi oluştu.

GİRİŞ 02.08.2022 09:11 GÜNCELLEME 02.08.2022 09:19
Bu Habere 119 Yorum Yapılmış

Akaryakıt fiyatlarına zam ve indirim haberleri, brent petrol piyasasında yaşanan son dakika gelişmeleri ile birlikte gündeme geliyor. 26 Temmuz günü motorin fiyatlarına 92 kuruş indirim yapılırken 27 Temmuz itibariyle ise benzin fiyatlarına 50 kuruşluk indirim uygulandı. Peş peşe uygulanan akaryakıt indiriminin ardından LPG fiyatlarına 30 kuruş zam geldi. Brent petrol fiyatı 100 doların altına kadar gerilerken "LPG, motorin ve benzin fiyatlarına indirim beklentisi oluştu. 
Brent Petrol 100 doların altını gördü

BRENT PETROL FİYATI GERİLEDİ!

Cuma günü 110,67 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 103,97 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı bugün saat 09.30 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,61 düşüşle 103,34 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 97,58 dolardan alıcı buldu. Fiyatlardaki düşüşte, Çin ve Japonya'nın temmuz ayına ilişkin zayıf imalat verilerinin talep görünümü üzerinde baskı oluşturması etkili oldu.

AKARYAKIT FİYATLARINA İNDİRİM GELECEK Mİ?

Brent petrol piyasasında gözlemlenen düşüşün ardından LPG, motorin ve benzin fiyatlarında indirim beklentisi oluştu. Konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.

AKARYAKIT FİYATLARINDAKİ SON DEĞİŞİKİKLER

- 30 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere otogazın (LPG) litre fiyatına 30 kuruş zam geldi.

- 27 Temmuz 2022 Çarşamba günü itibarı ile benzinde 50 kuruş bir indirim yapıldı.

- 26 Temmuz Salı günü geçerli olmak üzere 92 kuruş  kuruş indirim geldi. 

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul'da bir litre benzin fiyatı: 22,24 TL

İstanbul'da motorin litre fiyatı 24,47 TL

İstanbul'da LPG litre fiyatı 11,35 TL

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 119
  • adalet66 1 yıl önce Şikayet Et
    Hani Benzinde bir indirim olmadı halen brentte petrol de bayağı düştü.
    Cevapla
  • Vatan sever 1 yıl önce Şikayet Et
    Devletimizin motorin konusunda çok duyarlı olmasını bekliyoruz sebeplerden biri bütün ticaretler motorin le dönüyor maliyetler zaten yeteri kadar yüksek
    Cevapla
  • emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    araba kullanmanın tadı tuzu kalmadı çok kısıtlı bir şekilde kullanabiliyoruz bu böyle gitmez
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Petrol 30 tl idi ötobüs fiyatları uctu şimdi petrol 23 tl düşdü fiyat yine aynı nasıl olcak bu böyle
    Cevapla
  • Sn misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Otobüs sadece mazot ile çalışmıyor lastik pahalı yağ pahalı yedek parça pahalı çalışan işçilerin maaşı sigortası pahalı. Yani sadece bir kalem değil.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    2008 Yılındaki artışı inceleme inkanım oldu. Brent petrol 30-40 dolardan 138 dolara gelmiş. 2,80 TL olan benzinin litresi 3,20 TL gelmiş. 50 kuruş artmış. Tek değişken bret artış göre.. 2022 birden fazla değişken kur artışı ve brent artışı petrole % 300 yakın nasıl zam olarak yansıyor. Bu petrol fiyatlarındaki artışı yorumlamakta zorlanıyorum. Kasım 8-9 tl olan kur 18 tl gelse bile benzinin 30 tl gibi bir fiyat artışının bir izahı yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle