Fındık alım fiyatlarının detayları belli oldu

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), kabuklu fındık alımlarına 22 Ağustos'ta randevulu olarak başlayacak.

GİRİŞ 01.08.2022 11:33 GÜNCELLEME 01.08.2022 17:11
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

TMO'nun internet sitesinde yayımlanan duyuruda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fındık üreticilerinin depolama ve finansman ihtiyaçlarının karşılanması ile pazarlama kaynaklı yaşanabilecek sıkıntıların giderilmesi amacıyla TMO kabuklu fındık alım fiyatlarını hasat dönemi öncesinde açıkladığı hatırlatıldı.

Duyuruya göre, 2022/2023 sezonu kabuklu fındık alım fiyatları, yüzde 50 sağlam iç fındık esasına göre, kilogram başına Giresun kalite için 53 lira, Levant kalite için 52 lira ve Sivri kalite için 51 lira olacak.

Tarım ve Orman Bakanlığının üreticilere vereceği alan bazlı, mazot ve gübre destek ödemeleri ile birlikte ortalama fiyat kilogram başına 54 lira olacak. Yüksek randımanlı fındığa randıman farkı ilave edilecek.

Her türlü teknik altyapı, depolama, personel ve finansman hazırlıklarını tamamlayan TMO, kabuklu fındık alımlarına 22 Ağustos'ta randevulu olarak başlayacak.

Üreticiler, 15 Ağustos'tan itibaren TMO iş yerleri ile www.tmo.gov.tr adresi üzerinden randevularını alabilecek.

TMO'ya ürün teslim ederken üreticilerin rutubetten dolayı sıkıntı yaşamamaları için ürünlerini kurutmaya özen göstermeleri gerekiyor.

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 23
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sol kafalı adam tmo veriyor tütcar daha yüksekten verir şimdi eline fındık kalmıcak sen pazara çık sat
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    findığı üretici sadece 1 cuval üretmiyorki, ne yapsın satmayıp evin kilerinde mi saklasın, herkes gurbetci, en geç20 ağustosda TMO alıma başlamalı, yoksa tüccar ölü parasına üreticiden alır
    Cevapla
  • Ordulu 1 yıl önce Şikayet Et
    Zaten fındığı sizin gibi toprak fetişi gurbetçiler bu hale getirdi. Bu ülkede tarım gelişmiyorsa sizin gibi toprağı işgal edenler yüzünden. Türkiyeye dünyanın dövizini sokan fındığın çifçisi yok. Ağlanacak haldeyiz.
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Biraz şükür, başka bir şey demiyorum
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    reis 54 dedikten sonra , fiyat nasıl aşağı indi
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Et 150 onu yemiyende olmiyor
    Cevapla
  • MkaraSs 1 yıl önce Şikayet Et
    Fındık yemezsek ölmeyiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle