Suudi Arabistan'da büyümeye petrol dopingi

Suudi Arabistan ekonomisi artan petrol fiyatları ve bununla birlikte yükselen üretimin etkisiyle yılın ikinci çeyreğinde 11 yılın en hızlı büyümesini kaydetti.

GİRİŞ 31.07.2022 14:37 GÜNCELLEME 31.07.2022 15:06
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan, yılın ikinci çeyreğinde yüzde 11,8 büyüme kaydetti.

Böylelikle 2011 yılından bu yana büyümede en hızlı performans gerçekleşti. Yılın ikinci çeyreğinde artan petrol fiyatları ve petrol üretiminin katkısı önemli düzeyde oldu.

Ülkede esas istihdam kaynağı olarak bilinen petrol hariç gayrisafi yurt içi hasıla ise aynı dönemde yüzde 5,4 büyüdü. Petrol ekonomisi de yılın ikinci çeyreğinde yüzde 23,1 büyüme gösterdi.

Suudi Arabistan Maliye Bakanı Muhammed Al-Jadaan bu yıl petrol ekonomisinin yüzde 19 büyüyeceğini öngördüklerini belirtmişti.

Büyümede gerçekleşen performans istihdam verilerine de yansıdı. Suudi Arabistan vatandaşları arasında işsizlik 2008'den bu yana en düşük seviyeye geldi.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 4
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    katillerin ve hırsızların sonuda gelir elbet.
    Cevapla
  • C.Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Petrolün işi bitiyor .. Petrol Şirketleri Çünkü Sürekli zam yaparak insanlara artık gına getirdiler ve artık Araç Sahipleri Benzin Mazotdan 7 kat daha ucuz, masrafı 7 kat daha az Elektrikli, Güneş Enerjili Sistemlere dönüyor.. ve Elektrikli Araç Satışları son bir Ayda %154 - 160 arttı.
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    buyur bir kac yil sonra abo petrol bitmis derler o zaman iki uc katina geriye alirlar sonuc da petrol maden bir zaman sonra bitecek o kadar cok cektin mi yer altin cøker felaket olur
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Enerji, enerji, enerji insanı yatarak bile büyütüyor...
    Cevapla