Çin'de imalat göstergesinde şok gerileme

Karantina önlemlerinin yeniden gündeme gelmesi Çin'de resmi imalat göstergesinde gerileme yaşanmasına neden oldu.

Çin'de imalat göstergesinde şok gerileme
Çin'de imalat göstergesinde şok gerileme
GİRİŞ 31.07.2022 09:26 GÜNCELLEME 31.07.2022 09:26

Çin'de resmi imalat göstergesi, karantina önlemlerinin ekonomideki toparlanmayı olumsuz etkilemesiyle beklenmeyen bir şekilde gerileme kaydetti.

Resmi imalat satınalma yöneticileri endeksi (PMI) Temmuz'da 49 seviyesine geriledi. Ekonomistlerin beklentisi endeksin 50,3 değerini alması yönündeydi. Haziran ayında endeks 50,2 olmuştu.

İnşaat ve hizmet sektörlerini kapsayan resmi imalat dışı PMI ise aynı dönemde 53,8 oldu. Bu veriye ilişkin beklenti 53,9 olarak belirlenmişti. Haziran ayında ise imalat dışı PMI 54,7 seviyesine ulaşmıştı.

Endekste 50'nin altı değerler daralmaya, üstü ise büyümeye işaret ediyor.

Dünyanın ilk Kovid-19 karantinasının yaşandığı Çin’in Vuhan şehrinin dış bölgelerinde kapanma kararı alınmıştı. 2020'den bu yana ilk kez böyle bir önlem alınması, ülkenin pandemi sonrası normalleşmeden ne kadar uzak olduğunu vurgulamıştı.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.