Diyarbakırdaki tekstil üssünde 15 bin kişiye iş

Diyarbakır Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesine yatırımcı akıyor. Yatırım için başvuran 66 fabrikanın 28'i üretime geçti. Tüm fabrikalar devreye girdiğinde 15 bin kişi iş sahibi olacak.

Diyarbakırdaki tekstil üssünde 15 bin kişiye iş
Diyarbakırdaki tekstil üssünde 15 bin kişiye iş
GİRİŞ 30.07.2022 12:40 GÜNCELLEME 30.07.2022 15:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin ilk ve örnek Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin Diyarbakır'da kurulması yatırımcıları bu alanda tam entegre haline getirdi.

Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İş İnsanları Derneği (Güntiad) Başkanı Mehmet Dalkıran, Diyarbakır tekstil ihtisas OSB'de toplamda 129 hektarlık alanda 66 fabrikaya tesis edildiğini, 28 fabrikanın üretime başladığını belirterek, "Geri kalan fabrikalarımızın yüzde 80'i yıl sonuna kadar üretime başlıyor. Çünkü bunların tamamı temeli atıldı bugün itibariyle 3 bin kişinin üzerinde Diyarbakır tekstil ihtisas OSB'de çalışan var. Yaklaşık yüzde 70 ve 75 kadın ve nedenle kadınlara öncelik veriyoruz. Diyarbakır tekstil ihtisas OSB'de 66 firmamızın taahhüt ettiği yaklaşık 10 bin kişinin istihdam edilmesini ancak bizim önümüze kurduğumuz hedef birinci etapta 15 bin kişinin istihdam edilmesidir" dedi.

DİYARBAKIR ÜRETİM ÜSSÜ

Diyarbakır'ın üretim üstü olmasında noktasında çok ciddi bir alt yapı oluşturulduğunu belirten Dalkıran, "Burada kurulan firmaların Diyarbakır'ı bölgesinde kendi markalarıyla üretim yapıyor. Yani buradaki şuan konfeksiyon üretim alanlarındaki yüzde 50'si kendi markalarıyla ve aynı zamanda Diyarbakır markalarının ciddi bir şekilde ihracat ediliyor. Diyarbakır, Türkiye'nin en iyi, en kaliteli pamuğun üretildiği yerlerden bir tanesidir. Yine miktar anlamda da en fazla üretilen yerlerden biridir. Pamuğundan örgüsü, ipliği diğer işlemler beraberindeki konfeksiyon ve satış alanlarına varana kadar tamamı şuanda Diyarbakır'da. Ciddi bir işçi alımlarımız devam ediyor. Diyarbakır'ın işsizlik noktasının bu sorunun çözebileceği alanın tekstil olduğunu düşünüyoruz. Bu çerçevede ciddi bir alt yapı oluştuğunu söyleyebiliriz" diye konuştu.

KAYNAK: AKŞAM
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Kimsesiz50 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel bir haber elbirliğiyle ülkemizi ve halkımızı kalkindiralim . Ülkemin insanı güzelliğin her türlüsünü hakediyor. Emeği geçenlere saygılar Allah yardımcıniz olsun.
    Cevapla