EYT ile ilgili çalışmalarda sona yaklaşıldı: İşte masadaki formüller

Ek gösterge düzenlemesi ve asgari ücrete ara zam sonrası şimdi sırada emeklilikte yaşa takılanlar. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde EYT mesaisi yapan ekip, çalışmaları tamamlamak üzere. Düzenlemesi çok yakında açıklanacak.

EYT ile ilgili çalışmalarda sona yaklaşıldı: İşte masadaki formüller
EYT ile ilgili çalışmalarda sona yaklaşıldı: İşte masadaki formüller
GİRİŞ 30.07.2022 10:00 GÜNCELLEME 30.07.2022 10:00
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Emeklilikte yaşa takılan 6 milyon kişi merakla düzenleme bekliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde bir ekip EYT mesaisinde.

Çalışmalarda sona yaklaşılırken, EYT'lilerin sorunlarına çözüm için farklı formüller masada.

Bu modellerden bir tanesinin yaşı esas alan model olduğunu belirten Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, "Belli bir yaşa gelmiş olanların emekli edilmesi. Primi esas alan model başka bir model olarak görüşülüyor. Örneğin 7200 gün ile 9000 gün prim ödeyenlerin emekli edileceği kamuoyunda konuşuluyor." dedi.

"KESİNTİ YAPILARAK EMEKLİLİK TARİHİ ÖNE ÇEKİLEBİLİR"

Aylıklarda belirli oranda kesinti yapılarak emeklilik tarihinin öne çekilmesi de tartışılan formüller arasında.

Zengin, "Bir başka model ise indirgeme katsayısını esas alan model, ya da emekli maaşında belli bir miktar azalma yaparak... Diyelim ki kişi 5 yıl sonra emekli olacak, onu bugünden emekli ederek maaşında belli oranda düşüşler, yüzde 10, yüzde 15, yüzde 20 civarında bir düşüşle maaş bağlamak gibi modeller konuşuluyor." diye konuştu.

SON SÖZÜ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SÖYLEYECEK

Emeklilikte yaşa takılanların sorunlarını çözmek için en uygun formül aranıyor. O formül bulunduktan sonra sendikaların görüşleri de alınacak. Sonra Hazine ve Maliye Bakanlığı maliyet hesabı yapacak. EYT çalışmasında son sözü Cumhurbaşkanı Erdoğan söyleyecek.

KAYNAK: TRT HABER
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • İbrahim 1 yıl önce Şikayet Et
    EYT kazanılmış bir haktır. formül .maşlarda kesinti ve pirim gün sayısını yükseltmek gibi şartlar çıkarılırsa ,tüm EYT leri millet ittifak nın tarafına geçmesine vesile olur. Seçim kazanılmak isteniyorsa Tüm EYT leri sevindirecek tek şey hiç bir şart sunmadan insanları emekli etmek her kesi sevinçli mutlu bir şekilde sandığa gitmesini sağlamak.
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Son sözü başkasının söylemesi mümkün mü?
    Cevapla