Tumurly, yerli rüzgar türbinleri ile küresel pazarın lideri olmak istiyor

TÜBİTAK desteği ile kurulan ve yüksek kalite rüzgar türbinleri üreten bir teknoloji şirketi olarak öne çıkan Tumurly, yerli olarak üretimini yaptığı rüzgar türbinleri ile küresel pazarın lideri olmayı hedefliyor.

Tumurly, yerli rüzgar türbinleri ile küresel pazarın lideri olmak istiyor
Tumurly, yerli rüzgar türbinleri ile küresel pazarın lideri olmak istiyor
GİRİŞ 29.07.2022 15:17 GÜNCELLEME 29.07.2022 15:30

TÜBİTAK desteği ile kurulmuş olan Tumurly, yüksek kalite rüzgar türbinleri üreten bir teknoloji şirketi olarak öne çıkıyor. Üretilen ürünler yüzde 100 yerli ürünler olup, tüm dünyaya ihraç ediliyor. Geliştirdiği yatay eksen ve dikey eksen rüzgar türbinleri ve uzaktan izleme sistemleri ile dünyada isminden söz ettiriyor.

Yerli türbinlerle birlikte yenilenebilir enerjilerden elde edilen elektrik üretiminin payının daha da artırılması, rüzgar türbini imalatı ekosisteminin oluşturulması, istihdama katkıda bulunulması, yüksek bakım maliyetlerinin azaltılması da hedefler arasında.

Tumurly, ülkemiz enerji ihtiyacının ve maliyetlerinin giderek arttığı bir dönemde; ihtiyaç duyulan enerjinin bireysel veya tüzel kişilerce yenilebilir enerji kaynakları kullanılarak üretilmesi ve üretilen bu enerjinin kendi ihtiyaçları için tüketilmesi prensibini temel alarak kuruldu.

SINIFININ EN KALİTELİ RÜZGAR TRİBÜNLERİ

Tumurly CEO’su Furkan Yazıcı “Ülkemiz şartları göz önüne alındığında erişilmesi en kolay ve en son enerji kaynağı rüzgar ve güneştir. Gelişen teknoloji bizlere yenilenebilir enerji elde edilmesi konusunda yeni olanaklar sunuyor. Gururla söylemeliyiz ki; dünya piyasasında sınıfının en kaliteli ve en verimli rüzgar türbinlerini Türkiye’de firma olarak biz üretmekteyiz. TÜBİTAK denetiminden geçmiş ve Sanayi Bakanlığı’ndan aldığı belgelerle de bunu ispatlamıştır.

Tumurly olarak, geliştirdiğimiz yeni nesil rüzgar türbinleri ve bunlarla birlikte sunduğumuz gelişmiş otomatik şarj ve frenleme sistemleri, Solar sistem ile birlikte hibrit olarak çalışabilme özelliği ve yüksek müşteri memnuniyeti ile bir adım öne çıkıyoruz. Ayrıca ürettiğimiz ürünler çağımızın en ‘popüler’ terimlerinden olan hibrit kelimesinin de tam karşılığın sunmaktadır. Rüzgar türbinlerimizin tamamı, güneş enerjisi, şebeke elektriği, jeneratör ve akü grubu gibi, farklı enerji kaynakları ile de yüzde 100 uyumlu şekilde çalışmaktadır. Dünyanın her yerinde 7/24 Elektrik Enerjisi üretebilen rüzgar türbinlerimiz, müşterilerimizin uzun yıllar boyunca elektrik ihtiyacını karşılayabilecektir ” dedi.

TÜRKİYE VE DÜNYADA KULLANIMI ARTIYOR

Furkan Yazıcı ayrıca, hızla şekil değiştiren tüketici alışkanları ve değişen dünyanın bir parçası olan mobil çözümler içinde, askeri uygulamalar, tarım uygulamaları, geçici konaklama bölgeleri gibi her biri kendi içerisinde stratejik öneme sahip alanlarda da hibrit çalışabilen sistemlerinin, ülkemiz ve dünyanın kullanımına sunduklarını vurguladı. Furkan Yazıcı ayrıca, Tübitak ve Avrupa birliği projeleri üzerinde çalıştıklarını belirterek, Hidrojen teknolojisi alanında da ARGE çalışmaları olduğunu belirtti.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.