Sony oyun satışlarındaki düşüşe rağmen kâr açıkladı

Japonya merkezli dünyanın en büyük elektronik ve eğlence şirketi Sony Group Corp., mali yılının ilk çeyreğini temsil eden Nisan ve Haziran aylarında 2,31 trilyon Japon Yeni kâr elde ettiğini açıkladı.

Sony oyun satışlarındaki düşüşe rağmen kâr açıkladı
Sony oyun satışlarındaki düşüşe rağmen kâr açıkladı
GİRİŞ 29.07.2022 10:34 GÜNCELLEME 29.07.2022 10:38

Japon elektronik ve eğlence grubu Sony Group Corp., mali yılının ilk çeyreğini temsil eden Nisan ve Haziran ayları arasındaki üç ayda 2,31 trilyon Japon Yeni gelir elde ettiğini açıkladı. Şirket kârı ise bu çeyrekte 218 milyar Japon Yeni oldu.

Şirket bu artışla, yerel para birimi cinsinden bir önceki yılın aynımı dönemi için gelirini yüzde 2 artırırken kârını ise yüzde 3 artırmayı başardı. Şirketin geliri ABD Merkez Bankası'nın enflasyonu yavaşlatmaya çalışmak için faiz oranlarını artırmasıyla dolarda yaşanan hareketten ve dolara zıt bir şekilde Japon Yeni'nin değer kaybetmesinden de önemli ölçüde etkilendi. Sony, sabit para birimi bazında gelirinde yüzde 7'lik bir düşüş beklediğini açıkladı.

Sony'nin Uzun metrajlı film, belgesel ve televizyon prodüksiyon operasyonlarını kapsayan 'Sony Pictures' şirketi  ise 2,64 milyar dolar gelir ve 394 milyon dolar faaliyet kârı elde etti. COVID kısıtlamalarının sinema endüstrisini hala büyük ölçüde engellediği Nisan-Haziran 2021 döneminde ise Sony Pictures 1,87 milyar dolar gelir ve 232 milyon dolar faaliyet kârı elde etmişti.

Pictures gibi Sony'nin müzik bölümü de gelirlerini artırmayı başardı. Satışlar, geçen yılın aynı döneminde 255 milyar Japon Yeni olarak açıklanmıştı. Bu yılın çeyreğinde ise elde edilen gelir 308 milyar Japon Yeni'ne yükseldi. Net kar da 55,4 milyar Japon Yeni'den 61 milyar Japon Yeni'ne yükseldi.

SONY'NİN OYUN SATIŞLARI DÜŞÜYOR

Sony oyun bölümünden bu çeyrekte umduğunu alamadı. Sony oyun satışlarından bu yıl 604 milyar Japon Yeni elde etti. Oysaki geçen yıl aynı dönemde 616 milyar Japon Yeni gelir elde etmişti. Geçen yılın aynı çeyreğinde ise 83 milyar Japon Yeni kâr elde eden şirket bu yıl 52,8 milyar Japon Yeni kâr elde etti.

Sonuçlar, Tokyo Menkul Kıymetler Borsası'ndaki işlemlerin sona ermesinden kısa bir süre ve New York Menkul Kıymetler Borsası'nın günlük açılışından kısa bir süre sonra açıklandı. Sony hisseleri Tokyo'da 2022'nin başından bu yana yaklaşık toplamda yüzde 22 düşüşle bugünü 11.690 Japon Yeni ile kapattı. New York borsasında ise şirketin hisseleri şu sıralar 87.56 dolardan işlem görüyor.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar