Fındık üreticisi müjde bekliyor

Fındıkta hasat dönemi yaklaşırken, üreticilerin gözü kulağı, yarın Ordu’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak taban fiyatlarda.

Fındık üreticisi müjde bekliyor
Fındık üreticisi müjde bekliyor
GİRİŞ 29.07.2022 09:37 GÜNCELLEME 29.07.2022 09:38
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Üreticilerde, Cumhurbaşkanı’nın kendilerini sevindirecek bir fiyat açıklayacağı beklentisi yüksek.

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça “Fiyat beklentimiz, her zamanki gibi 3,5 doların karşılığı olan Türk lirası. Bugünkü kura göre beklentimiz 55-60 lira civarı. Fındık, yüzde 80’i ihraç edilen bir ürün ve satışı dolar üzerinden yapılıyor. Bu nedenle birim fiyatı dolar karşılığına göre bekliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın Ordu’da yapacağı açıklamada, ‘Fındığa yüzde 100’ün üzerinde bir artış verdik’ sözleriyle üreticiyi sevindireceğini inanıyorum. Ayrıca, Giresun kalite ve levant kalite fındık arasında fiyat makasının çok açılmayacağını, geçen seneki gibi 50 kuruş fark olacağını düşünüyorum” dedi.

15 AĞUSTOS’TA BAŞLAMALI

Rekolte beklentileriyle ilgili de konuşan Akça, Tarım ve Orman Bakanlığının 2022 yılı fındık rekoltesinin 765 bin 287 ton olarak tahmin edildiğini hatırlatarak “Rekolte beklentisinin bu seneki artışının yüzde 80’i Ordu’dan gerçekleşti. Beklentide 90-95 bin ton civarında bir artış söz konusu. Bu sene birçok üretici, gübreye gelen aşırı zamdan dolayı gübrelerinin çoğunu kullanamadı. Fındıkta dökülmeden kaynaklı bir sıkıntı oluşma ihtimali var. Bunu da göz önüne aldığımızda bu sene fındık rekoltesinin 740750 bin ton civarında oluşacağını düşünüyorum” dedi.

Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 2
  • abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    zaten 130 140 tl ye satılıyor taban fiyat 60 olunca 250 ye satarsınız artık. zaten söylemiş yüzde 80 ni dışarıya satılıyor diye. ne satarsan sat helal bir pay kalsın. vatandaşın yiyemediğini satsan ne satmazsan ne. o parada hayır kalmaz önce islami ticareti öğrenmek lazım ben kazanayım kim ne yerse yesin anlayışı müslümana ait olamaz.
    Cevapla
  • hakkı 1 yıl önce Şikayet Et
    Tatbakta kalitesiz fındık iç 150 tl zaten vatandaş yiyemiyor. suyuda yokki bandırarak yesin komik fiyat artışları. çayada aynısı yapıdı herkes zamdan nasibini aldı
    Cevapla