Sağlık Bakanlığı, 27 bin sözleşmeli personel alımı yapacak

İstihdam edilecek 27 bin sözleşmeli sağlık personelinin hizmet birimlerinin 2022 sonuna kadar yeniden belirlenmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sağlık Bakanlığı, 27 bin sözleşmeli personel alımı yapacak
Sağlık Bakanlığı, 27 bin sözleşmeli personel alımı yapacak
GİRİŞ 29.07.2022 11:41 GÜNCELLEME 29.07.2022 11:41
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararda, eleman temininde güçlük çekilen yerlerde ve hizmet dallarında sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli yürütülebilmesi amacıyla sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek hizmet birimlerinin, 2022 sonuna kadar uygulanmak üzere yeniden belirlenmesine karar verildiği bildirildi.

Buna göre, acil sağlık hizmetlerinde 220, halk sağlığı laboratuvarında 34, ilçe sağlık müdürlükleri ile toplum sağlığı merkezlerinde 916, sağlık evlerinde 144, yataklı tedavi alanında da 25 bin 686 kişi istihdam edilecek.

Söz konusu kişilerden 19 bin 694'ü uzman tabip, 7 bin 114'ü tabip, 147'si ebe, 38'si sağlık memuru, 3'ü hemşire olacak. Ayrıca birer diş tabibi, diyetisyen, psikolog ve sağlık teknikeri istihdam edilecek.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 74
  • Kimsesiz 1 yıl önce Şikayet Et
    İşçi alındı bizim çocuğum ismi çıkmıyor acaba neden
    Cevapla
  • Fizikçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Sağlığın atamaları iyi sonra hükümet atamıyor derler millet nankör Daha ne yapsın her sene yüz bin sağlıkçı alıyor bak şimdide 27 bin almış ne güzel en güzeli sağlık okumak.
    Cevapla
  • Hakkari 1 yıl önce Şikayet Et
    Acil sağlık teknisyenleri okuyup boş ta kalınıyorlar kps puan ez az 90 olacak ki atanabilsinler okuyorlar engel kps puanı şartı en az 90 puan yazık günahtır gençlere işe atanamıyorlar engel kps dir.
    Cevapla
  • Gebeș Savașcısı. 1 yıl önce Şikayet Et
    Aman Allahım 27 bin doktor açığı var acil olarak, Hazineye Aylık 675 milyon Yıllık 8,5 milyar. Yanlıș mı hesaop ettim arkadașlar.
    Cevapla
  • S.uysal 1 yıl önce Şikayet Et
    Türk Tabibler Birliği ve hekimden Türk milletine mi hizmet ediyor?.2 yıldır grev adı altında sağlık hizmetlerini aksatıyor.Bunlar derhal kapatılmalı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle