Almanya'da enflasyon yeniden yükselişte

Almanya'da enflasyon beklenenin aksine yeniden yükselişe geçti. Geçen ay yüzde 8,2’ye düşen veri, Temmuz’da yıllık bazda 0,3 puan artarak 8,5’e yükseldi.

Almanya'da enflasyon yeniden yükselişte
Almanya'da enflasyon yeniden yükselişte
GİRİŞ 28.07.2022 16:32 GÜNCELLEME 28.07.2022 16:32
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Almanya’da tüketici fiyatları, hükümetin geçici önlemlerinin bir sonucu olarak geçen ay yüzde 8,2'ye düşmesinin ardından Temmuz ayında bir yıl öncesine göre yüzde 8,5 arttı.

Avrupa Merkez Bankası'nın tercih ettiği enflasyon göstergesi olan Harmonize Tüketici Fiyatları Endeksi (HICP), aynı dönemde yüzde 8,1 olan piyasa beklentisine karşın 8,5 olarak açıklandı.

Avrupa’nın en büyük ekonomisinde gıda ve enerji maliyetlerinde yaşanan büyük artış, geçici yakıt vergisi indirimlerini ve sübvansiyonlu toplu taşıma biletlerini dengelemenin ötesinde sürprizi tetikledi.

Bir başka göstergeye göre, Almanya Federal İstatistik Ofisi Destatis'in verilerine göre, enflasyon Haziran ayındaki yüzde 7,6'dan Temmuz ayında yıllık bazda yüzde 7,5'e geriledi.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Erkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Çokmuş harbiden...şükür edelim bizde ... Avrupa yı toplasan bizim kadar etmiyor...
    Cevapla