THY dolulukta pandemi öncesini yakalıyor

Pandemi öncesinin en parlak yılı olan 2019'da 74.2 milyon yolcu taşıyan THY bu yıl bu rakamı aşacak. THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat ''THY, bu yıl 75 milyona yakın yolcu taşıyacak''. dedi.

THY dolulukta pandemi öncesini yakalıyor
THY dolulukta pandemi öncesini yakalıyor
GİRİŞ 28.07.2022 16:49 GÜNCELLEME 28.07.2022 16:49
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türk Hava Yolları (THY), pandemi öncesinin en parlak yılı olan 2019'u geçmeye hazırlanıyor. 2019'da yüzde 81.6 dolulukla 74 milyon 276 bin yolcu taşıyan THY'nin Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat THY'nin bu yıl 75 milyona yakın yolcu taşıyacağını söyledi.

Miles&Smiles üyelerinin millerini dilediği gibi harcayabileceği yeni shopandmiles.com'un tanıtıldığı toplantıda konuşan Bolat, THY'nin 2023'te kuruluşunun 90. yılını kutlayacağını belirterek, Türkiye'yi ve Türk milletini uçtukları her yerde temsil ettiklerinin bilinciyle üzerlerine düşen vazifeyi yapmaya ve kendilerini geliştirmeye devam ettiklerini söyledi.

UÇUŞ REKORU KIRDIK

Son 2 yılda yaşanan küresel salgının yavaş yavaş atlatıldığını dile getiren Bolat, geçen haftalarda uçuş ve yolcu sayısında kendilerine ait rekoru yenilediklerini bildirdi. Bolat, Hem misafirlerimizin gönüllerindeki yerimizi kuvvetlendirecek hem de milletimizin bizimle duyduğu gururu artıracak gelişmeleri ve yenilikleri yeni dönemde hep beraber göreceğiz.

İKİ KATINA ÇIKARIZ

Bolat, THY'nin bu yıl 75 milyona yakın yolcu taşıyacağını belirterek, yurt dışında taşıdığı yolcu sayısıyla ülkeye kazandırdığı döviz sayesinde bu yıl Türkiye'nin en çok ihracat yapan şirketi olacağını anlattı. İstanbul Havalimanı'ndaki filo ve kapasitelerini iki katına çıkarabilecek potansiyellerinin bulunduğunu vurgulayan Bolat, şu açıklamalarda bulundu: "Bu potansiyelimizi de gerçekleştirmek için elimizden geleni yapacağız. Bu tek başına olacak bir şey değil. Ancak iş ortaklarıyla olacak bir şey. İşte o açıdan da bugünkü yaptığımız bu lansmanın hakikaten önemi var. Bunun gibi daha başka iş ortakları da bulacağız. Onlarla beraber Türk Hava Yolları'nın ürünlerini ülkemizin değerli köşelerini dünyaya pazarlamaya devam edeceğiz."

MİLLER HER ALANDA KULLANILABİLECEK

THY çatısı altında 2014 yılından bu yana online alışveriş sitesi olarak hizmet veren shopandmiles.com, "Yeni Shop&Miles Deneyimi" ile hem teknolojik hem de tasarım olarak tamamen yepyeni bir görünüme kavuştu. Prof. Dr. Ahmet Bolat, online alışveriş platformunu, üyelerin günlük yaşamlarında kendilerine kolaylık sağlayacak, onlara avantaj ve fırsat sunacak şekilde Türkiye'nin en değerli markalarıyla birlikte kurguladıklarını söyledi.

Üyelerin artık millerini hayatlarının her alanında kullanabileceğini vurgulayan Bolat, "Türkiye'de kendi alanında en gözde ulusal ve uluslararası şirketlerin hizmetlerinden faydalanabilecekler. Millerini evlerinde ihtiyaç duydukları mobilyalar için kullanabilecekleri gibi eğlence ve tekstil ürünleri için de kullanabilecekler" şeklinde konuştu.

MILES&SMILES YOLCUSU 14 MİLYONA ULAŞTI

THY Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür yardımcısı Ahmet Olmuştur da shopandmiles.com'un 9-10 yıldır müşterilerinin hayatında olduğunu belirterek, şu açıklamalarda bulundu: "Bu sürede yaklaşık 8 milyon milini burada harcayan misafirlerimiz oldu. Yeni Shop&Miles Deneyiminde misafirlerimiz artık hayatlarının her alanında shopandmiles.com'un avantajlarından istifade edebilecek. Bu vesileyle 14 milyona varan Miles&Smiles yolcu sayımızın ileriki yıllarda daha da artacağını düşünüyorum."

MİLLER NERELERDE HARCANABİLECEK?

Marka THY mili değeri

Arby's 1750 mil 1 menü

Popoyes 1750 mil 1 menü

Burger King 2000 mil 1 menü

Godiva 1000 mil 50 TL hediye çeki

Ikea 1000 mil 50 TL hediye çeki

LC Waikiki 500 mil 25 TL hediye çeki

Petrol ofisi 1500 mil 7500 Positive puan

Shell 1500 mil 7500 Smart puan

Trendyol 200 mil 10 TL hediye çeki

AVRUPA'NIN EN YOĞUNU İSTANBUL

İstanbul Havalimanı haziranda 5 milyon 996 bin yolcu trafiğiyle Avrupa havalimanları içinde ilk sırada yer aldı. İstanbul yolcu trafiğini 6 ayda yüzde 247 artırdı. İstanbul'u Londra, Paris, Amsterdam takip etti.

KAYNAK: AKŞAM
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu haberin altına bu yorum yakışmadı. Niyetinizi sorgulayın. 1.5 saatlik rötar için kavga çıkaran yolcu nasıl medeni oluyor sorgulanmalı...
    Cevapla
  • Cem 1 yıl önce Şikayet Et
    Sabiha Gökçen 15.25 samsun uçağı 1.5 saat rötar diyor kavga çıktı THY personeli çok terbiyeli yolcunun üzerine yuruyor
    Cevapla